Honkballers plaatsen zich met monsterzege voor halve finale EK

Team Kingdom of the Netherlands heeft zich vandaag met grote overmacht geplaatst voor de halve finale van het EK en daarmee ook deelname aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi afgedwongen. België werd, mede dankzij acht homeruns, met 17-2 verslagen.

De wedstrijd begon vandaag zeer verrassend met een vroege voorsprong voor de Belgen. Zij scoorden twee keer, maar die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon toen derde slagman van Oranje Curt Smith in de gelijkmakende slagbeurt met zijn homerun drie punten over de thuisplaat sloeg.

Homeruns

Daarmee was de toon voor de rest van de wedstrijd gezet. Voor de derde keer in vier wedstrijden werden er in een spanne van vier slagmensen drie homeruns geslagen. Ademar Rifaela (al weer zijn zesde van het toernooi) en Hendrik Clementina sloegen in de eerste inning ook een homerun.

Oranje zou in deze wedstrijd in elke inning scoren en sloeg in vijf innings twintig honkslagen en scoorde zeventien runs. Naast de drie homeruns in de eerste inning sloegen ook Kalian Sams, Calten Daal, Roger Bernadina, nogmaals Hendrik Clementina en invaller Dashenko Ricardo de bal over de hekken.

Orlando Yntema herstelde zich sterk van zijn matige eerste inning en pakte de win.

In de halve finale is morgen om 15.00 uur de winnaar van het kwartfinaleduel tussen Tsjechië en Spanje de tegenstander.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl