Honkballers Schiedam houden vroege voorsprong vast

Gouda – Gistermiddag leek de ontmoeting tussen de honkballers van SV&HV Schiedam en Braves na één slagbeurt al zowat gespeeld. Maar liefst 7x kwamen de Schiedammers over de thuisplaat. Maar langzaam sprokkelden de Gouwenaren gedurende de rest van de wedstrijd de punten bij elkaar, waardoor het toch nog spannend werd. De bliksemstart van de Schiedamse slagploeg was uiteindelijk nog maar net genoeg vooreen krappe 8-9 overwinning.

Tjeerd Boer en Dario Spuit Bleeker kwamen in de 1einning met 4-wijd op de honken, waarna Roeland Offermans door een fout ook op het honk kwam. Honkslagen van Leon Korpel (een double), Rodrinov Faries, Sander Bol en Lennard Bol (ook een double) zorgden voor een voorsprong van 0-7.

In de 2e en 3e inning wist Schiedam nog twee keer te scoren. Lennard Bol werd binnen geslagen door Roland van Ee (een double). Tjeerd Boer kwam over de thuisplaat na een tweede double van Leon Korpel.

Schiedam begon de wedstrijd met pitcher Rick v.d. Post (foto).  Hij kreeg in vier innings 4 punten tegen. Yardi Roodbol nam het daarna van hem over en moest twee tegenpunten toestaan. Als laatste mocht routinier Stefan Droog de heuvel beklimmen. Ondanks een homerun van Braves in de 6e inning en nog een tegenpunt in de 8einning, wist het team van Schiedamcoach Gershwin Hernandez toch de zege binnen te halen.

Gezamenlijk gooiden de pitchers van Schiedam 8x 3-slag, 5x 4-wijd en kregen 11 honkslagen tegen. Het Schiedamveld maakte 3 fouten. Aanvallend produceerde Schiedam eveneens 11 honkslagen, waaronder 4 doubles.

Door de winst zijn de Schiedammers na 3 wedstrijden nog ongeslagen. Volgende week zondag 29 april a.s. komt Blue Birds op bezoek in Sportpark Bijdorp. Aanvang 14.30 uur.

Foto: Judith Droog

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com