Softbalsters SV&HV Schiedam presteren steeds beter

Opnieuw moesten de softbalsters van SV&HV Schiedam flink aan de bak. Op het programma stonden wedstrijden op donderdag tegen het sterke Zwijndrecht, vrijdag in Dordrecht tegen The Hawks en afgelopen zondag nog eens twee wedstrijden in Zevenbergen.

Zwijndrecht – Schiedam 9-1

Hoewel de uitslag tegen de ploeg van speelster/coach Angela Verkerk anders doet vermoeden, bleef het lang spannend. In de 4e inning verkleinde Monique Zagwijn de achterstand tot 2-1 na een honkslag van Maaike Jansen. Maar daarna nam Zwijndrecht door o.a. twee verre hits in de 5e slagbeurt toch nog ruim afstand.

Pitcher Irene Korpel hield de Zwijndrechtse softbalsters lang heel goed tegen. En verdedigend speelde het Schiedamse veld foutloos! Aanvallend sloeg Schiedam zelfs meer honkslagen dan de tegenstander (Schiedam 11x, Zwijndrecht 8x). Maar op momenten dat de honken bezet waren, viel de scorende klap niet. Schiedam liet maar liefst 9 loopsters achter op de honken.

The Hawks Schiedam 7-6

Net als in de twee weken geleden gespeelde uitwedstrijd tegen Ridderkerk Rowdies, zat het venijn ‘m in de staart. Schiedam had na 4 innings een voorsprong opgebouwd van 1-6. Via 5-6 kwam The Hawks in de laatste inning toch nog langszij.

De Schiedamse softbalploeg sloeg 7 honkslagen. Pitcher Maaike Jansen gooide de hele wedstrijd.

Jammer, er waren zeker winstkansen”, meldt Schiedamcoach Will Oosterveer. We gaan steeds beter spelen. In de oefenperiode verloren we hier in Dordrecht kansloos. Een volgende keer moeten we de punten maar wel mee naar huis nemen.”

Seven Hills – Schiedam (2) 1-7 & 0-18

In de eerste wedstrijd maakte jeugdpeelster Sierra de Groot zeer succesvol haar debuut. Speciaal was, dat de talentvolle 15-jarige pitcher daardoor samen met haar moeder Shannon speelde (zie foto). Sierra de Groot gaf de slagploeg van Seven Hills maar heel weinig kansen. Duidelijk was te zien, dat zij niet voor niets in de hoogste klasse van Nederland speelt met het juniorenteam van Schiedam.

Ook speciaal was de terugkeer van voormalig hoofdklasse pitcher Marjon Kucharek-van Dijk. Weliswaar gooide zij in beide wedstrijden nog niet, maar ongetwijfeld zal coach Will Oosterveer haar dit seizoen als pitcher in gaan brengen.

In beide wedstrijden was Schiedam verreweg de sterkste ploeg, zowel verdedigend als aanvallend. Vooral in de tweede wedstrijd gingen de Schiedamse softbalsters aanvallend helemaal los met o.a. een triple van Ellen Lok.

Voor maandag 30 april staat een thuiswedstrijd tegen The Hawks op het programma, Aanvang 19.30 uur in Sportpark Bijdorp.

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com