Honkballers Schiedam laten PSV kansloos

Schiedam – De honkbalploeg van SV& HV Schiedam had er een hard hoofd in. De thuiswedstrijd tegen het altijd sterke PSV zou een lastige strijd worden. Maar de ontmoeting tussen de Schiedamse nummer 1 en de nummer 2 uit Eindhoven werd nooit echt een wedstrijd.

In de 1e inning kwam Schiedam al op een 7-0 voorsprong. Via 10-1 in de 4e inning liep de formatie van coach Gershwin Hernandez in 6 ½ inning uit naar een overwinning van maar liefst 19-1, waarna de wedstrijd vanwege de 10 puntenregel voortijdig werd beëindigd.

Verdedigend speelde Schiedam wederom solide. Pitcher Stefan Droog gooide de hele wedstrijd en kreeg tegen de sterke slagploeg van PSV slechts 5 honkslagen tegen. Schiedam produceerde 10 honkslagen, en de zwakke pitching van PSV gooide veel te veel 4 wijd (12x).

Coach Gershwin Hernandez bracht tijdens de wedstrijd de nog jonge spelers Chevy Zom en Youri Bol in voor 3ehonkman Leon Korpel en catcher Dario Spruit Bleeker, die overigens met een slaggemiddelde van 0.750 (3 uit 4) de beste slagman aan Schiedamzijde was.

Door de winst op PSV blijft Schiedam lijstaanvoeder in de 1e klasse B met 12 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week is er tijdens het Pinksterweekend geen competitieprogramma. De week daarna speelt Schiedam thuis tegen het nog ongeslagen Alphians uit Alphen a/d Rijn, dat pas 4 competitiewedstrijden speelde. Aanvang 14.00 uur in Sportpark Bijdorp.

Foto: Judith Droog

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com