“Jong Schiedam” wint onderlinge softbalstrijd

 

Schiedam – Vanwege de grote softbalselectie heeft SV&HV Schiedam dit jaar met twee teams ingeschreven in de 3e klasse. Beide teams trainen gezamenlijk en vullen elkaar indien nodig aan. Gisteravond stond het eerste competitieduel tussen beide teams op het programma.

Het A-team van Schiedam bestaat voornamelijk uit de jongere garde. In Schiedam B zijn over het algemeen de meer ervaren speelsters ingedeeld.

Dat softbal weer leeft in Schiedam, bleek wel uit de publieke belangstelling. Velen hadden de gang naar Sportpark Bijdorp gemaakt om de ontmoeting tussen beide teams bij te wonen.

De onderlinge confrontatie werd gewonnen door Schiedam A. Het B-team kon aan slag geen vuist maken tegen de goed gooiende pitchersMaaike Jansen (starter) en Sandy Barto (closer).

Jody Hunck scoorde in de derde inning voor het A-team het eerste punt.En in de 4e inning werden hier maar liefst 7 punten aan toegevoegd, mede door een inside-the-park homerun van Michella Harte en een triple van Daphne Möring. Schiedam B kon daarna via Irene Korpel één keer tegenscoren.

In de laatste inning werd door beide teams niet meer gescoord, waardoor “Jong Schiedam” met 8-1 aan het langste eind trok.

Het was niet zomaar een onderling partijtje. Er is fanatiek gestreden en dat was mooi om te zien. Daarnaast zag ik tussen het volop aanwezige publiek ook aardig wat oud-speelsters en voormalige trainer/coaches van Schiedam uit het hoofdklasse tijdperk langs de kant staan. Dat maakte het allemaal nog specialer”, aldus hoofdcoach Will Oosterveer.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com