Honkballers Schiedam pakken winst na verlenging

 

Ridderkerk – Op zondag 21 mei stond voor Schiedam de uitwedstrijd bij Ridderkerk Rowdies op het programma. Rowdies, goed draaiend in de competitie, blijkt voor Schiedam vaak een lastige tegenstander te zijn.

Pas na 3 innings wist Schiedam een puntje te scoren tegen de goed gooiende werper van Ridderkerk Rowdies. Gelukkig stond startend werper Ricky Voorn fantastisch te gooien, mede geholpen door zijn infield die in de eerste drie innings 3 keer een dubbel spel wisten te noteren.

Beide pitchers wisten hun goede gooien door te zetten en maakte het de slagploegen erg lastig. En ook defensief stonden beide ploegen als een huis met schitterende verdedigende acties. Dit resulteerde in een tussenstand van 4-4 na 7 inningen.

In inning 8 en 9 wisten beide ploegen 1 keer te scoren. Hierdoor moest Schiedam weer extra innings spelen. 5-5

In inning 10 wist Schiedam gelijk twee punten te scoren. Dit kwam totstand door hits van Dario Spruitbleeker, Mack Meijers, Youri Bol en Roland v Ee.

Inmiddels was closer Sven Sauer op de heuvel gekomen na het verdienstelijk gooien van reliever Gino Spruitbleeker. Sven Sauer kreeg het voor elkaar om met drie honken vol de Rowdies niet meer te laten scoren. Een 5-7 overwinning voor Schiedam!

Een prachtige pot honkbal waar beide ploegen defensief uitblonken. Volgende week wacht voor Schiedam eindelijk weer een thuiswedstrijd. Op zondag 28 mei speelt Schiedam om 14:00 thuis tegen Euro Stars.

Beste slagmensen:
3 uit 4 Roland v Ee
3 uit 4 Lars Bol
2 uit 3 Mack Meijers

Foto: Cees van Tol

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com