Honkballer Schiedam verliezen nipt

 

Schiedam – Op zondag 16 mei moesten de honkballers van Schiedam naar Rotterdam voor de kraker tegen Saints. Beide teams eindigden vorig jaar op de gedeelde tweede plek. Het werd een heet onderonsje met het venijn in de staart.

In de eerste 5 innings wist Schiedam niet veel te betekenen tegen de werper van Saints. Slechts 1 punt werd er gescoord, zelf kreeg Schiedam er 6 tegen. Mede dankzij twee uitgegooide lopers van catcher Youri Bol bleef het verschil klein. 6-1 eind 5.

In de volgende 4 innings was Schiedam beter op dreef en wist het 6 punten te scoren en kreeg het er zelf nog maar eentje tegen. Wat resulteerde in een 7-7 stand aan het einde van inning 9, verlenging!

Inning 10 werd een inning die Schiedam liever wil gaan vergeten. Van het ene uiterste naar het andere uiterste. Lars Bol en Mack Meijers wisten beide twee honklopers binnen te slaan met een honkslag. Mede hierdoor pakte Schiedam een 7-12 voorsprong.

3 nullen maken en klaar bleek minder waar. Saints kreeg het ongelooflijke voor elkaar door drie homeruns te slaan in 1 inning, 13-12. Hierdoor bleven de punten helaas in Rotterdam en blijft Saints ongeslagen. Schiedam heeft nu 4 wedstrijden gewonnen en 2 wedstrijden verloren.

Lang treuren zit er niet in voor Schiedam, aankomend weekend wacht alweer de volgende kraker uit in Ridderkerk bij Rowdies om 14:30.

Beste slagmensen:
5 uit 5 Lars Bol
3 uit 4 Roland v Ee
2 uit 2 Mack Meijers

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com