Schiedam – Het honkbalteam van SV&HV Schiedam isna vier speelronden nog steeds ongeslagen. Blue Birds werd gistermiddag eenvoudig opzij gezet. Na 7 innings werd de wedstrijd op het koude en natte honkbalveld van Sportpark Bijdorp in verband met de 10-puntenregel voortijdig beëindigd.

In de 2e inning kwamen de Schiedammers op een 3-0 voorsprong door een homerun van Roland van Ee. Tijdens zijn ronde over de honken nam hij Rodrinov Faries en Roeland Offermans mee over de thuisplaat.

De Delftenaren gaven zich echter niet gelijk gewonnen. Een inning later kwamen zij zelfs terug tot 3-3. Maar daarna had Blue Birds nog maar weinig in te brengen tegen de sterk gooiende Schiedamse pitcher Stefan Droog.

Via 4-3 liep de thuisploeg in de 6e slagbeurt uit naar 7-3. En in de 7e inning kon de Delftse verdediging de Schiedamse aanval niet meer tegenhouden. De ene na de andere honkslag viel, waaronder drie doubles, waardoor een eindstand werd bereikt van 13-3. Na de felicitaties van de tegenstander konden de Schiedammers snel de warme douche opzoeken.

Het team van coach Gershwin Hernandez en assistent Arie Korpel sloeg totaal maar liefst 19 honkslagen. De grote man bij SV&HV Schiedam was Roland van Ee. Niet alleen maakte hij een geweldig mooie vang in het rechtsveld, ook liet hij deze middag een slaggemiddelde noteren van 0.750 door een homerun en 2x een tweehonkslag te slaan!

Volgende week zondag ontvangt SV&HV Schiedam het sterke Blue Lions uit Tilburg. Aanvang 14.30 uur.

Foto: Judith Droog

Avatar foto

DoorElijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com