Honkballers SV&HV Schiedam handhaven koppositie

 

Delft – Koploper SV&HV Schiedam is de tweede helft van de competitie goed van start gegaan. Tegen het Delftse Blue Birds werd gisteren gewonnen met 8-10.

De Schiedammers keken na drie innings al tegen flinke achterstand aan. De voor SV&HV Schiedam startende werper Rick v.d. Post werd goed geraakt. Twee homeruns, waaronder een grand slam, leidden de Delftenaren naar een vroege voorsprong van 6-0.

Het team van coach Gershwin Hernandez was echter weinig onder de indruk. Op basis van routine en karakter kwamen de zelfverzekerde Schiedamse honkballers langzaam terug. Via 7-6 kwamen zij in de 8e inning, mede door een homerun van routinier Roeland Offermans, op een voorsprong van 7-10. Blue Birds kon daarna nog een keer tegenscoren, waardoor deeindstand van 8-10 werd bereikt.

Naast Roeland Offermans was opnieuw Leon Korpel de grote man bij SV&HV Schiedam. Verdedigend maakte de derde honkman een aantal hoofklasse waardige nullen, aanvallend was hij goed voor drie honkslagen, waaronder twee doubles.

Ook werper Stefan Droog liet weer zien, dat hij dit jaar in grote vorm verkeert. Nadat hij Rick v.d. Post aan de einde van de 3e inning had vervangen, kon Blue Birds nog slechts één keer scoren.

Volgend weekend speelt SV&HV Schiedam in Nijmegen tegen Hazenkamp.

 

foto: Judith Droog

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com