Leo Voogd: ”Ik hoop dat we het Schiedam lastig kunnen gaan maken”

Delft – Honkbalcoach Leo Voogd heeft sinds dit seizoen leiding over de BLue Birds uit Delft. Komende zondag zal hij met zijn ploeg een thuiswedstrijd spelen tegen zijn voormalig team en koploper, Schiedam. Wij spraken met Voogd voorafgaand deze tweestrijd.

Wat voor een groep heb je bij de Blue Birds, Leo?

De selectie is heel erg gemilleerd. We hebben wat oudere spelers, maar ook een aantal jonkies. Het niveau van de oudere spelers is ook best wel goed, zeker omdat sommige van hen in de Hoofdklasse gespeeld hebben. Het gat met de jonkies is af en toe wat groot, zeker qua denken. Ik zie hier wel verbetering in. Mooi is ook te zien dat de oudere spelers een coachende rol naar de jongere spelers aannemen. Dat is voor mij prettig om te zien, zij nemen hiermee de spelers wel op sleeptouw.

Hoe kijk je tegen de resultaten aan?

Deze zijn mij nog te wisselvallig. Al hebben we wel redelijke wedstrijden gespeeld, maar zijn we verre van constant. Het doel is nog steeds om niet te degraderen, dus ver weg blijven van de laatste plaats is ons eerste streven. Wel vind ik dat we ons eigen spel nog niet hebben kunnen spelen. De jonkies moeten hierin nog groeien. Dit komt ook omdat de groep, de afgelopen jaren, zichzelf heeft moeten bedruipen. Ze hadden geen coaching. Gevolg was dat bepaalde jongens moeite hadden met iemand boven groep en de speelwijze die gehanteerd werd. Dit ontaarde niet in conflicten, maar meer in dat er gehandeld werd op intuïtie. Het vertrouwen hebben en geven in een coach is het beste en dat proces is aan het groeien.

Hoe kijk je terug op de eerste wedstrijd in Schiedam (13-3 nederlaag)

Dat was een pijnlijke nederlaag, maar op dat moment wel de juiste krachtsverhouding. Al konden we het tot aan vierde inning redelijk bijhouden. Wij zijn nu wel wat gegroeid in het seizoen en moeten we maar hopen dat we die lijn kunnen vasthouden. Dat Schiedam goed draait is leuk om te zien. Ik ben daar wel trots op, want ik heb daar toch ook een steentje aan bijgedragen. Ze maken hele knappe uitslagen en zijn zij ook de terechte koploper, waar wij niet aan kunnen tippen. Op basis van kracht zullen wij zondag kansloos zijn, maar we gaan wel kijken of we het hen lastig kunnen maken. Ik hoop dus op een leuke en sportieve wedstrijd, waar ik wel een beetje hoop dat de competitie spannend kunnen gaan maken,

De wedstrijd tussen Blue Birds en Schiedam op Sportpark Kruithuisweg in Delft zal zondag starten om 14.30uur.

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com