Honkballers SV&HV Schiedam maken er sportief ook een feestje van

Schiedam – Onder het toeziend oog van vele belangstellenden werd afgelopen zondag het nieuwe soft- en honkbalcomplex van SV&HV Schiedam in Sportpark Bijdorp officieel geopend door wethouder Minhas. Dit feestelijke gebeuren werd aansluitend door de Schiedamse honkballers nog eens extra mooi gemaakt door te winnen van het Bredase Jeka.

Het duurde even voordat de Schiedamse slagmachine op dreef kwam. Gelijk in de eerste slagbeurt nam Jeka een voorsprong (0-1). Pas in de 4e inning kwam het honkbalteam van coach Gershwin Hernandez langszij. Mede door een double van Roland van Ee kwamen er vier Schiedammers over de thuisplaat. Een inning later sloeg Roland van Ee opnieuw toe met een honkslag, waarop Leon Korpel kon scoren.

In de 6e inning werden daar nog eens maar liefst 5 punten aan toegevoegd door scores van Divano Hernandez, Lennard Bol, Tjeerd Boer, Leon Korpel en Rodri Faries.

Pas in de laatste inning kon Jeka nog een beetje tegengas geven op het goede pitchwerk van Stefan Droog. Een homerun met één man aan boord leverde een eindstand op van 10-3.

Beste slagmannen aan Schiedamzijde waren Rodri Faries (3 hits), Roland van Ee en Leon Korpel (beiden 2 hits).

Woensdagavond 26 juni speelt SV&HV Schiedam alweer. Dan ontvangt het Boekaniers in Sportpark Bijdorp. Aanvang 19.00 uur.

Foto: Judith Droog

 

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com