Honkballers SV&HV Schiedam openen seizoen met ruime winst

Schiedam – Onder het toeziend oog van een flink aantal toeschouwers heeft de honkbalteam van SV&HV Schiedam de eerste competitiewedstrijd gewonnen. Na 8 innings werd de wedstrijd tegen het Nijmeegse Hazenkamp beëindigd met een winst van 11-1.
De wedstrijd werd zondag 8 april om 14.30 uur feestelijk geopend. Tijdens de line up werden honkballers vergezeld door jeugdspelers, waarna voormalig Schiedamspeler Michel Vervloet de eerste bal gooide.
In de eerste innings zag het er niet naar uit, dat de uitslag zo ruim zou gaan uitvallen. Pas in de 4e slagbeurt scoorde Roeland Offermans het eerste punt voor de Schiedammers op een tweehonkslag van Rodrinov Faries. Een inning later kwamen Gino Spruit Bleeker en Tjeerd Boer over de thuisplaat door goed slagwerk van Dario Spuit Bleeker (zijn tweede tweehonkslag) en een hit van Leon Korpel.
Uiteindelijk brak de Nijmeegse verdediging in de 6e inning. Schiedam scoorde maar liefst zes keer. Opmerkelijk was dat Sander Bol in deze inning tweemaal aan slag kwam en ook tweemaal een tweehonkslag sloeg.
Verdedigend hadden de mannen van coach Gershwin Hernandez en assistent Arie Korpel hun zaakjes goed voor elkaar. Pitcher Stefan Droog gooide een sterke wedstrijd en kwam tegen de ervaren slagploeg van Hazenkamp tot de mooie cijfers: 5x 3-slag, 1x 4-wijd en 5 honklagen tegen.
Hazenkamp scoorde in de 8e inning nog wel tegen. Maar bij een voorsprong van 9-1 liet Lennard Bol zijn knuppel spreken. Door zijn honkslag kwamen Roeland Offermans en Rodrinov Faries over de thuisplaat, waardoor de wedstrijd vanwege de 10-puntenregel voortijdig werd beëindigd.
Vrijdag 13 april a.s. gaan de Schiedammers op bezoek bij Euro Stars te Capelle a/d IJssel. Aanvang 19.30 uur.

 

Foto; Judith Droog

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com