Verlies en winst voor softbalsters SV&HV Schiedam

Schiedam – Het selectieteam van coach Will Oosterveer speelde vrijdag 6 april jl. de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Saints. De ‘seizoen opener’ verliep teleurstellend. De Schiedammers verlieten na anderhalf uur het softbalveld met een 11-1 nederlaag.

Afgelopen zondag leek het in Ridderkerk tegen Rowdies dezelfde kant op te gaan. De eerste slagvrouw van Rowdies sloeg de bal gelijk over het hek. En door een aantal Schiedamse veldfouten kwam de tegenstander in de eerste inning zelfs al op een 4-0 voorsprong.

Maar daarna ging de deur op slot. Onder leiding van de goed gooiende pitcher Irene Korpel bleef Rowdies 3 innings lang puntloos. En Schiedam boog de achterstand om in een 6-4 voorsprong, mede door een homerun met twee honken bezet van Shannon de Groot.

Het venijn zat ‘m in de staart. Rowdies scoorde in de laatste inning 3x, waardoor de punten in Ridderkerk bleven.

Maandagavond 9 april waren de rollen omgedraaid. Tegen opnieuw Ridderkerk Rowdies ging Schiedam goed van start. Coach Will Oosterveer had gekozen voor Kelly Krijnberg als startende pitcher en zij deed dit met verve. Toch moest hij ingrijpen toen Rowdies later in de wedstrijd op gelijke hoogte kwam (4-4). Opnieuw ging Irene Korpel de verdediging leiden, waarna Schiedam door goed slagwerk van o.a. Melissa van Well uitliep naar een 8-4 voorsprong. Deze voorsprong kwam in de laatste inning niet meer in gevaar.

Zaterdag 14 april a.s. staat er een dubbele wedstrijd op het programma tegen Seven Hills. Beide thuiswedstrijden worden gespeeld in Sportpark Bijdorp, aanvang 14.30 uur.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com