Hoofdklasse A: ARC verslaat Zwaluwen Vl en pakte tweede periode

VLAARDINGEN – Zwaluwen Vl heeft zichzelf zaterdag tekort gedaan op bezoek bij ARC. Een slechte start in deze wedstrijd in de Hoofdklasse A deed de bezoekers de das om: 1-0.
Op een volgepakt en sfeervol sportpark in Alphen aan den Rijn startte de thuisploeg furieus. De thuisploeg opende score vrij snel, maar daarbij werd mogelijk hands over het hoofd gezien door de arbitrage. De formatie van trainer Henk de Zeeuw kon er pas na 25 minuten wast tegenover stellen. Zwaluwen nam de regie over en begon eindelijk het eigen spel te spelen. Een actie van Stefano Goncalves werd beëindigd met een overtreding in de zestien. Maar volgens de arbitrage was daar niets aan de hand. ARC wist het even niet meer. Na de theepauze was er hetzelfde spelbeeld. Enkele mogelijkheden waren niet aan Zwaluwen besteedt, want het vizier stond niet op scherp. Zwaluwen bleef pompen, maar tot een doelpunt kwam het niet.
Henk de Zeeuw was na afloop helder. “1-0 eindstand dus, waar een gelijkspel verdiend was. Als Zwaluwen aan de wedstrijd was begonnen zoals men het laatste uur gespeeld had, dan was deze wedstrijd niet verloren gegaan,” geeft de coach aan. “ARC wordt gefeliciteerd met de tweede periode.” Zwaluwen wacht een thuiswedstrijd tegen Rijsoord komen weekend.
Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl