Hoofdklasse A: Zwaluwen boekt ruime zege in eigen huis

Zwaluwen Vl heeft zaterdag in de hoofdklasse A opnieuw een zege geboekt. FC s’Gravenzande werd een gewillig slachtoffer voor de dadendrang van de formatie van trainer Henk de Zeeuw. In Vlaardingen werd het 6-3.

Zwaluwen kwam na een half uur via Ellery Klaris op 1-0 vanuit een counter. Maar binnen zetten de bezoekers het duel op zijn kop door driemaal hard toe te slaan: 1-3. Zwaluwen ging niet bij de pakken neerzitten en schakelde een tempo omhoog. Net voor rust resulteerde dat in een schitterende lob van Etson: 2-3.

Theepauze
Nadat de stofwolk van de eerste helft was neergedaald, ontstond er na de thee een heuse plaatselijke Vlaardingse wervelwind. Jazzy Adams maakte een mooie hattrick: 5-3. Eric Fortes besliste het treffen met de 6-3. Trainer Henk de Zeeuw was met zijn ploeg virtueel korte tijd koploper, maar FC Rijnvogels wist alsnog met 1-0 te winnen bij SC Feyenoord. “Het doet niets af aan de wereldprestatie van de Zwart Witten vandaag,” zei trainer De Zeeuw na afloop. “Volgende week is de ontknoping van de spannende strijd voor de eerste periode. Met heel veel vertrouwen reizen we dan af naar Scherpenzeel. Zelf winnen is het devies en dan moet de uitslag Rijnvogels – Capelle gunstig uitvallen. We gaan het beleven maar voorlopig is het nagenieten dit weekend.”

Door de zege blijft de hoofdklasser sowieso ongeslagen.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl