VLAARDINGEN – In de zaterdag hoofdklasse heeft Zwaluwen Vlaardingen zaterdag de eerste competitiezege geboekt. Op eigen veld werd met 2-0 gewonnen van VV Smitshoek uit Barendrecht.

De thuisploeg startte niet goed aan de wedstrijd, maar zag gaandeweg het duel hun kant op kantelen. Vooral na de goal van Etson Galong voor rust zorgde voor meer solide spel van Zwaluwen Vl. Na de theepauze besliste Jazzy Adams het duel. “We begonnen niet goed aan de wedstrijd vond ik,” zei de winnende coach Henk de Zeeuw na afloop. “Niet compact genoeg met de linies. Helaas een triest moment met een zware blessure van een speler van Smitshoek. Dat gaf ons wel de tijd om het beter te organiseren. Het stond beter en daardoor kregen we het overwicht. De 1-0 was terecht. Na rust hadden we het even lastig zonder grote problemen. Laatste half uur pikten we het weer op en was de 2-0 verdiend. Goed verdedigd. Smitshoek heeft geen kans gehad maar aan bal kunnen wij beter dan vandaag. Wel zijn we heel met de 3 punten.”

De ploeg uit Vlaardingen is nog altijd ongeslagen in de hoofdklasse na drie duels en is na deze speelronde nu de nummer zes.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl