Hoofdklasse: Zwaluwen Vl onderuit in nacompetitie

VLAARDINGEN – In de nacompetitie van de hoofdklasse zaterdag heeft Zwaluwen Vl zaterdag niet de finale bereikt na een tweede nederlaag tegen de Noord-Hollandse formatie RKAV Volendam. De Volendammers wonnen aan de Zwaluwenlaan opnieuw met 3-1 van de formatie van trainer Henk de Zeeuw. Afgelopen dinsdag ging de eerste ontmoeting voor Zwaluwen ook verloren met 3-1. Door de nederlaag is het seizoen qua competitie voor Zwaluwen Vl nu ten einde.

Zwaluwen startte sterk, want de missie was duidelijk: een 1-3 achterstand goed maken. Jazzy Adams brak snel door en een Volendam-verdediger trok aan de noodrem. Alleen zag de arbiter dit compleet anders. Toch speelde Zwaluwen een sterke beginfase en had het afstand kunnen nemen door kansen te benutten. De thuisploeg faalde en de bezoekers sloegen genadeloos toe bij de eerste kans: 0-1. Ook daarna bleef Zwaluwen sterker en kwam het via Eric Klaris dik verdiend op 1-1. Daarna was de thuisploeg via Ellery Klaris en Jazzy Adams dichtbij de voorsprong. Maar de Volendam-goalie hield zijn doel verder voor de rust schoon. Na de theepauze bleef Zwaluwen strijden voor iedere meter en was Pjotr Jongste met een kopbal dichtbij de 2-1. Alleen viel deze niet. Direct daarna zorgde een tegenaanval voor de 1-2, en leek het verzet bij Zwaluwen gebroken. Wel zette het nog aan, maar doelrijpe kansen waren er niet echt meer. Dat Volendam nog de 1-3 maakte was puur voor de statistieken.

In de finale van de nacompetitie treft Volendam nu ARC, dat eerder dit seizoen in de hoofdklasse A ook tegen Zwaluwen speelde. In de andere finale treffen SC Feyenoord en Eemdijk elkaar. Voor Zwaluwen Vl staan nu nog enkele trainingen op het programma en de halve eindstrijd van het Vlaardings Kampioenschap.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl