Hugo Borst: ‘Advocaat moet ADO Den Haag redden’

Hugo Borst ziet in Dick Advocaat ‘de redder in nood’ voor ADO Den Haag, dat de stap terug naar de Keuken Kampioen Divisie dreigt te gaan maken. In zijn column in het Algemeen Dagblad roept hij Advocaat op ‘zijn club’ de helpende hand te bieden.

Als het zou moeten, zelfs als eigenaar, zegt Borst erbij in zijn column. Advocaat begon als voetballer zijn loopbaan in de jeugd bij ADO en zou de club dienen in de hoofdmacht tussen 1966 en 1973.

Te koop

Borst in het AD: ,,De club heet tegenwoordig ADO Den Haag en is eigendom van Chinezen. Het stadion waar een armetierig elftal voor nul toeschouwers speelt, heeft qua sfeer niets met die ‘mooie stad achter de duinen’ te maken. ADO Den Haag heeft, mede door Martin Jol, dit seizoen al 37 spelers gebruikt, de meeste van alle Eredivisieclubs. ADO Den Haag staat achttiende. En dat blijft zo. Degradatie van dit voetbalbolwerk is een onafwendbaar feit. De club is als eerstedivisieclub voor een appel en een ei te koop.”

Dick Advocaat zet na dit seizoen een punt achter zijn trainersloopbaan bij een club, in dit geval Feyenoord. Volgens Borst is Advocaat nu de man om ADO terzijde te staan.

Borst: ,,Beste Dick, ADO gaat je aan het hart. Jouw imago van Scrooge is bezijden de waarheid. Mijn brutale vraag: zou je van je geldkist willen komen om de club te redden? Je mag Cor Pot meenemen, Mario Been en Aad de Mos doen de scouting vast voor niks en ze laten allemaal een matje staan, jij ook. Je hoeft Steven Berghuis niet te kopen. Als jij het niet doet, Dick, wie dan wel?”

Kenner? Speel de SoccerQuiz!

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl