Halverwege de tweede helft van de wedstrijd SV Honselersdijk -HVC’10 zei een senior-supporter van de thuisclub hardop peinzend op de tribune: “Is Honselersdijk nu zo goed of zijn die gasten nou zo slecht?” Dat was een uitstekende analyse.

Door: Cees van der Pol

Snelle Honselse voorhoede
HVC’10 begon beroerd aan de wedstrijd.  Binnen één minuut legde  rechtsback Dave Kram de bal veel te simpel terug op zijn  doelman en spits Tom van Veen haalt zijn neus nooit  op voor presentjes als dit. Daarnaast vestigden linksbuiten Steijn de Bruijn (in de eerste helft lekker ouderwets buitenom) en op rechts Brian Valstar de aandacht op zich. In ieder geval had de Hoekse verdediging geen enkele grip op ze.

Niemand weet zijn plaats
Vanaf het begin speelde HVC’10 in  een soort 4-2-4 formatie, al leek niemand in die opstelling  echt te weten waar hij zich op het veld moest begeven. De Hoekse ploeg miste ook nog centrumspits Sil van Ooijen die doordeweeks tegen vv Naaldwijk licht geblesseerd was geraakt. Een andere spits bleek niet voorhanden.
Na de  wisselingen van Piet Boon na weer 30 minuten schakelde HVC’10 naar 4-3-3 over en hierdoor kreeg het Hoekse middenveld even wat meer grip op de tegenstander. Dat duurde echter een kwartiertje. De thuisclub speelde echt op zijn Westlands (stevig op de bal verdedigen, zonder onsportief spel en met lange ballen de snelle voorhoede aan het werk zetten). Daartegenover freewheelden de gasten, maar kwamen nooit in de buurt van doelman Van der Helm. Ook het balverlies was schrikbarend hoog.

Snelle counters
In de laatste vijf minuten voor rust drukte SV Honselersdijk met twee snelle counters en evenzoveel doelpunten door. Eerst drukte Lars Ammerlaan een voorzet van rechts simpel achter Van der Spek. De 3-0 was exemplarisch voor de situatie op het veld: de bal werd bij een korte corner van HVC’10 knullig verspeeld en binnen tien seconden soleerde Brian Valstar na een pass van Tom van Veen naar het doel van Van der Spek.

HVC’10 spoor bijster
Waar HVC’10 na rust weer wisselde, wat het spel nog onrustiger maakte, bleek de thuisclub  na rust met zijn basiself spelen. Die  spelers maakten het verschil op het veld snel duidelijk. Door doelpunten van Joey Valstar (een ver afstandsschot) en Tom van Veen (prachtige solo door de defensie) werd het 5-0. In de tweede helft kon HVC’10 daar geen enkele geslaagde aanval tegenover zetten. De moedeloosheid werd met elke mislukte pass en met elke geslaagde tegenaanval zichtbaar op de Hoekse gezichten.

Vakantie en  witte vlag
Doelman Quinten van der Helm had deze zaterdag een excursie kunnen boeken. Zijn collega aan de andere kant, Tom van der Spek, behoedde HVC’10 in de laatste tien minuten voor een echt ondenkbare uitslag, als 8-0.  Hij redde in de periode bij  drie harde schoten van respectievelijk Brian Valstar, Steijn de Bruijn  en Van Veen uit zijn doel. Zijn medespelers hadden al veel eerder de witte vlag gehesen.

Leerzaam
Piet en Henk Boon hadden het eufemisme voor de afgang: “Het was een leerzame wedstrijd. Er is één ploeg die de intentie heeft om de partij te winnen en er  is één elftal dat denkt lekker te kunnen tikken.. We weten nu in ieder geval wat we niet meer moeten doen.” Het waren dezelfde woorden als Jeff Stans (CWO) vorige week had uitgesproken, al had hij het toen over zijn eigen elftal.
Het deed de ex-trainer van de thuisclub na afloop ook zichtbaar pijn dat zijn ploeg hier in Honselersdijk was afgedroogd. Een ander tapvaatje is voor volgende week dringend gewenst in de bekerouverture tegen DVC .

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl