HVC’10 blameert zich tegen laagvlieger van Nispen

HVC’10 liep weer eens met het schaamrood op de kaken van het thuisveld. Waren de vorige twee wedstrijden wat het veldspel betreft prima verlopen, tegen het ‘cowboyelftal ‘ van Van Nispen uit De Zilk (waar ligt dat gehucht ?)  kwam het pas in de laatste twee minuten tot scoren, toen de gasten al een 0-3 voorsprong hadden.

Door: Cees van der Pol

Het is een vreemd elftal Van Nispen: ze konden slechts 12 man meenamen in de spelersbus naar Hoek van Holland en de wisselspeler Jon Joost Cornelissen was eigenlijk niet in staat  om te spelen. Toch moest hij na 45 minuten aan de bak, omdat de eerste spits niet verder kon spelen.  Hij maakte zelfs nog de resterende tijd vol. Van Nispen had een niet verdiende voorsprong genomen na een penaltyfout van Leroy Smits.  Sven de Ridder schoot na een kwartier de strafschop gemakkelijk in.

Er ontstond daarna een parodie op voetbal (ver en hoog weggeschoten ballen  en ontelbaar veel balverlies aan beide kanten)  Ondanks een groot veldoverwicht (ik schat 72 % tegen 28 %)   lag het Hoekse tempo dermate laag dat de slechts één keer per week trainende uitploeg het gemakkelijk kon bolwerken. De  spaarzame mogelijkheden leverden de thuisclub uiteindelijk niets op. Het was eigenlijk een wedstrijd op derdeklasniveau, en dan niet in de top of subtop.


Van NIspen (voor rust nog spelend met een soort 4-4-2) ging daarna  5-3-2 spelen en dus achterover leunen. HVC’10-trainer Piet Boon had linksback Kay van den Bos vervangen voor de  meer creatieve middenvelder Thomas van der Bogt, maar  het spel bleef even fantasieloos en onverzorgd. Ook de eigenlijk geblesseerde Jorno Reurink (vorig week in Berkel uit de wedstrijd geschopt) die nog inviel, leverde geen extra rendement op. Met Badr ben Mohammed voor Dave Kram, kwam uiteindelijk wel wat meer creativiteit.  

Maar  terwijl het veldoverwicht  van HVC’10 groot was, kon het zonder voetbalgogme spelend  weinig echte kansen creëren. Het moegestreden Van Nispen vatte  daardoor weer moed en counterde met  die instelling totaal onverwacht  binnen drie minuten naar 0-3. (82 en 85e minuut)  Dat is natuurlijk echt lachen geblazen, als je vrienden  naar adem happen. Intussen kreeg doelman Vincent Madern  in deze competitie nummer 30 achter  zijn oren, terwijl hij verder in de tweede helft niets te doen kreeg dan wat terugspeelballen oprapen. Een gemiddelde van 3 doelpunten per wedstrijd tegen moet toch echt stof tot nadenken geven.

De Hoekse toeschouwers konden het allemaal niet meer aanzien en vertrokken naar de huiselijke haard. Daardoor misten ze de korte revival van de thuisclub. Want in de 88e en 90e minuut scoorde de thuisploeg toch nog uit het niets twee leuke doelpunten. Eerst krulde invaller Thomas van der Bogt een vrije schop in de kruising en twee minuten later volleerde Mitchell Bouwhuis  ook al heel fraai de 2-3 binnen.  Maar het was gewoon te laat, ondanks de vijf minuten ’tijdrektijd’  die de voortreffelijk leidende scheidsrechter Van Lith uit Honselersdijk bijtelde. In deze uiterst sportieve wedstrijd (zo kan het dus ook bij Van Nispen) hoefde hij geen geel te trekken.  Voor een sterk verdedigende ploeg is dat best een compliment waard.

Waar de vriendenploeg uit De Zilk na afloop  het grootste plezier had, was de onverwachte nederlaag aanleiding voor veel onderling gemopper bij de Hoekse spelers. Dat was ook al in het laatste deel van de partij op het veld merkbaar. Gezeur tegen elkaar levert vaak niets op. Ook trainer Piet Boon had het niet naar zijn zin. Door de tweede achtereenvolgende nederlaag in periode twee is de kans om de eerste plaats in die periode al helemaal uit het zicht verdwenen. Dat had iedereen toch echt anders gedacht na de bekerwedstrijd tegen SV Feyenoord.

Opstelling HVC’10
Madern,  Boon,  K. van den Bos (46  v.d. Bogt) , M. van den Bos, Smits,   Storm., Bouwhuis,  Slutskyy, Van Ooijen, (57. Reurink)  Bouwhuis, Kram ( 66. Bo Mohammed)

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl