HVC’10 boekt zwaarbevochten overwinning op Valken’68

Competitievoetbal levert een heel andere wedstrijd oplevert dan bekervoetbal. Dat werd thuisclub HVC’10 meteen duidelijk in de eerste twintig minuten van de partij tegen Valken ’68. Het duurde maar liefst 20 minuten, voordat het zelf aan de eerste aanval toekwam. Daarvoor had Valken ’68 het spel in handen. Maar de bezoekers konden dat niet uitbuiten, omdat ze geen doelgerichte actie konden produceren. Dat kwam ook wel omdat de defensie van HVC’10 toch solide verdedigde. De jeugdige Tom van Anraad deed precies wat hij moest doen. En centraal stonden Wesley van Est (kreeg wel geel na vier minuten) en Jeffrey van den Bos stevig in hun schoenen. Tot scoringskansen kwam het niet.

Ook de nieuwe doelman van Valken ’68, Ruben van der Does (ex-Quick Boys), kreeg de eerste helft niets te doen. Op den duur herstelde HVC’10 zich van het zwakke begin en kreeg ook nog de beste kans van de eerste helft, toen Dave Kram aan Reurink de kans bood om de score te openen. Die schoot tegen een verdediger op.

De ommekeer kwam in de tweede helft toen de voortreffelijk spelende Valken-spits Marc Langeveld zijn tweede gele kaart opliep na twee keer een tackle van achteren in niet-gevaarlijke situaties. Dat was niet erg handig. Even daarvoor kopte hij nog op de lat.

Piet Boon na afloop: ‘In de eerste helft lieten we ons veel te veel terugdringen en kwamen we gewoon niet aan aanvallen toe. We wisten geen raad met Langeveld.” En met een smile: “ Toen Langeveld eruit ging, vond ik dat niet zo erg”.

Het rare van deze wedstrijd was ook dat er zeven kaarten (drie voor HJVC’10) werden getrokken, terwijl de sfeer in het veld sportief was. En toch waren vrijwel alle kaarten terecht.
Piert Boon bracht Mitchell Bouwhuis voor Dave Kram en liet doelbewust spits Sil van Ooijen staan om druk te houden op de Valkenburgse defensie. Dat had bijna succes, toen de jonge aanvalsleider op de lat schoot na een actie van Jorno Reurink.

Het werd een duel dat op dat moment twee kanten kon uitvallen. HVC’10 was de gelukkige na een aanval via Slutskyy en Mitchel Bouwhuis. De laatste bediende keurig Jorno Reurink die simpel kon binnentikken. De assistent-scheidsrechter van Valken’68 probeerde het bij des scheidsrechter maar Ebink (Oud-Beijerland) was gedecideerd. “De speler van HVC’10 bleef achter de bal. Ik stond op één lijn. Ik twijfelde geen moment.

Het werden nog tien lastige minuten voor HVC’10. Valken ’68 speelde alles of niets, kreeg kansen net als de thuisclub. Zwaarbevochten overwinningen zijn soms gewoon leuk.
Boon besefte ook we; dat de uitslag ook anders had kunnen uitvallen. ”We hadden het nu aan de keeper te danken en aan de dienende spelers die het goed oppakten. Onze smaakmakers hadden het vandaag erg moeilijk. Ze kunnen maar binnen zijn, die drie punten.”

Opstelling HVC’10 : Madern, Kay v.d.Bos, Jeffrey v.d Bos, Van Est, Van Anraad, Voskamp,(70 Van der Bogt, Storm, Sluskyy (85. Van Dijk) , Van Ooijen, Reurink , Kram (60. Bouwhuis)
Geler kaarten HVC’10: Van Est, Van Dijk, Jeffrey v.d Bos


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl