HVC’10 – DSO gestaakt na blessure

Hoek van Holland – Het belangrijkste nieuws  na afloop  van de wedstrijd HVC’10- DSO was de vraag hoe ernstig de blessure van DSO-linksachter Sahr Kabuta (26)  was. Bij een poging de bal weg te  schieten bij een Hoekse aanval kwam zijn knie in de ribbenkast. Na een paar minuten zakte hij opnieuw in elkaar en klaagde over flinke pijn in zijn  ribbenstreek. Aangezien de ambulance geen spoedritje maakte, duurde het langer dan 30 minuten voordat die kwam. Dat was  voor de dienstdoende scheids Ivar Gieles  een goede reden om de wedstrijd definitief te staken. Gelukkig hoefde Kabuta na een kort onderzoek in de ambulance niet mee naar het ziekenhuis.  Daarna werd de vraag actueel wanneer de wedstrijd uitgespeeld wordt en wie mogen er dan wel of niet spelen?

Veel afwezigen
Voor beide trainers was dat wel een vraagstuk. HVC’10 miste maar liefst vier sterkhouders (Badr ben Mohammed, Reurink, Boon -allen geschorst- ) en verloor bovendien na een half uur  de topscorer van de oefenperiode Mitchell Bouwhuis met een hamstringblessure.(hij werd vervangen door Yannick van Noort, die al in het tweede tegen DSO-2 had gespeeld.)  Ook de creatieve alternatieve spits Kyrill Slutsky kon Piet Boon wegens een liesblessure  niet opstellen. Het was dus meer een wedstrijd van ‘de jongens tegen de mannen. Ook  DSO kon niet in de gewenste elf opstellen. Drie basisspelers werden gemist wegens een schorsing opgelopen  in de laatste minuten van de bekerwedstrijd, een blessure en een te laat bij de wedstrijdbespreking opgekomen  Jeremy Burke.

DSO-Topscorer Van Bockhoven knal altijd raak
Rémon van Bockhoven had in de achtste minuut geen moeite om in vrije positie de bal simpel langs Rowdy Janssen te schuiven (O-1). Het leek er toen op dat HVC’10 een heel moeilijke wedstrijd tegemoet zou gaan. DSO heerste en de tweemansvoorhoede van de thuisclub kon geen potten breken.
Maar zoals zo vaak gebeurt, zakt een goede ploeg mee in tempo als de tegenstander het spel  probeert te ontregelen. En dat was echt de enig mogelijke tactiek  voor de thuisclub. Die  lukte en het wonder geschiedde ook nog. Vlak voor rust kon HVC’10-icoon Leroy Smits (die vooropging in de strijd) na een corner DSO-doelman Sven Wolsmeier  passeren. (1-1)  Dat was voor HVC’10 een meevaller, want ook de ‘bank’ was heel mager bezet.

Genade
Oscar Biesheuvel gunde  na de thee telaatkomer Jeremy Burke een excuus momentje (hij verving Tim Lamboo). Maar  twee snelle uitvallen was het enige wat hij kon laten zien, voordat de wedstrijd werd gestaakt.  HVC’10 kwam gek genoeg  beter uit de kleedkamer dan DSO. Bij één van de Hoekse aanvallen na 59 minuten blesseerde Kabuta zich dus en dat betekende einde verhaal van wat een mooie, zonnige  middag had moeten worden.  Hopelijk geeft de KNVB snel uitsluitsel wanneer het restant ingehaald moet worden.

Opstelling HVC’10:
Janssen,  Boogaards, Kernan, Kay van den Bos, Groothuizen, Voskamp, Smits. Michael van den Bos, Storm, Kram, Bouwhuis (25. Van Noort)

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl