ARNHEM – Sparta Rotterdam heeft in Vitesse een vrij kansloze avond beleeft. De Kasteelheren voetbalden in de eerste twintig minuten aardig mee, maar moesten na veertig minuten met tien man verder. De schade bleef nog enigszins beperkt: 2-0.

Aan het begin van het duel leek het er niet op dat de avond voor Sparta vervelend zou verlopen. De Rotterdammers speelden aardig rond en mochten zo bijvoorbeeld 5 corners nemen in de eerste twintig minuten. Vitesse had nog niet veel gecreëerd, maar dat was ook niet nodig voor de Arnhemmers. Tannane had namelijk aan een vrije trap op meer dan 30 meter genoeg om Vitesse op voorsprong te schieten. De uitblinker schoot in het Gelredome prachtig in de bovenhoek.

Niet veel later werd de opgave om een goed resultaat te halen voor Sparta een stuk lastiger. Heylen ging op avontuur, speelde de bal te ver voor zich uit en haalde vervolgens Bruns neer. Volkomen terecht kreeg de verdediger zijn tweede gele kaart, waardoor Sparta het restant van het duel met tien man uit moest voetballen.

Dat deden de Rotterdammers niet onaardig. Er werden niet heel veel kansen weggegeven, waardoor één spaarzame uitval wellicht nog een resultaat op kon leveren. Deze spaarzame uitbraak kwam echter niet. Bovendien had Van Leer na tachtig minuten ook nog te veel moeite met een schot van Tannane, waardoor Broja de rebound af kon maken. Zo verloor Sparta vrij kansloos ook het tweede duel van het seizoen.