HVC’10 geeft overwinning cadeau aan concurrent Voorschoten ’97

Het mannelijke, maar sportieve duel tussen HVC’10 en Voorschoten’97 eindigde min of meer in een flinke teleurstelling voor de thuisclub. De thuisploeg gaf één dag na  Black Friday de overwinning cadeau aan concurrent Voorschoten ’97. Dat kwam overigens fysiek wel iets beter uit de stevige strijd.

Vooral in de eerste twintig minuten was de ploeg sterker en kreeg kansen via Oualid Maatoug en Ronnie Verplancke. In de 19e minuut al kwam Voorschoten ’97 door een misverstand tussen keeper Madern en  Glenn Boon  aan de leiding. Peer van Paasen kopte eenvoudig binnen. Aanvoerder Ronnie Verplancke  (ex-Ter Leede)  was heer en meester op het middenveld waar hij de jonge Badr Mohammed tegenkwam. Dat was geen eerlijke strijd (routinier tegen nieuwkomer) en De Zeeuw verloste hem na 45 minuten. “Ik wilde Badr belonen voor zijn goede spel van vorige week.”
Na rust speelde de van een schorsing teruggekeerde Rick Voskamp en dat was wel de reden dat Verplancke minder goed uit de verf kwam. Maar nu eiste vooral Maatoug alle aandacht op. Die werd na rust aan de andere kant gezet en daar was hij heel gevaarlijk.
De stand was na een half uur  al gelijk geworden, want Mitchell Bouwhuis verzilverde een prima steekpass van Jesper Warbout op de juiste manier. Het was al met al een boeiend potje voetbal op een heel behoorlijk niveau.

De jonge Vlaardingse scheidsrechter Marcel Scherpenhuyzen (26) volgde het spel van dichtbij, liet vrij veel toe, maar dat kon ook wel in deze ‘pot’. Zo liet hij Oualid Maatoug alleen doorgaan op Madern, (hij wuifde buitenspel weg) maar diens stiftballetje één minuut voor rust eindigde naast het doel.

Met Voskamp voor Badr Mohammed schiep de thuisclub zich direct na rust twee goede kansen voor Jesper Warbout, maar diens afwerking was te slap voor doelman Justin van Look.  Uit een vloeiende aanval legde Maatoug de bal in de 55e minuut voor het intikken klaar en Alex Iliopoulos maakte geen fout.  Deze 1-2 voor een team dat de vorige vier wedstrijden ook al gewonnen had, geeft zo’n ploeg vleugels een enorme steun. Het ging achteroverleunen en zocht via de vaak snelle counter de aanval

Henk de Zeeuw kon nog Jorno Reurink inzetten voor Dave Kram en als uit een wintersprookje kwam de even in Nederland verblijvende Steve Escalona in het veld voor Jesper Warbout. Hij ging naar de spitspositie. HVC’10 nam daarmee alle risico’s en speelde ook in de kaart van het counterende Voorschoten’97. Het speelde geroutineerd de wedstrijd uit, provoceerde hier en daar en dat leverde nog wat gele kaarten, vooral aan Hoekse kant op. De kaartenverhouding 5-1 was misschien wat geflatteerd, omdat 4-3 ook mogelijk was geweest. Maar de hand voor de nederlaag moest HVC’10 toch vooral in eigen boezem steken.  

Het sprookje voor Escalona kwam niet uit. Daarvoor bleek  het Hoekse spel te opportunistisch en de defensie van Voorschoten’97 te sterk. Met nog wat kansjes aan beide zijden bleek Voorschoten een terechte maar misschien wat gelukkig overwinnaar, gezien de manier waarop de doelpunten tot stand kwamen. HVC’10 bleef met de kater van Black Saterday zitten.

Door: Cees van der Pol


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl