REGIO – Michel Langerak en Warry van Wattum (beide ex-Deltasport) hebben hun eerste wedstrijd als hoofd- en assistent-trainer in de Tweede Divisie verloren. Langerak verloor met Kozakken Boys op bezoek bij SV Spakenburg (2-1), terwijl Warry van Wattum met zijn nieuwe club BVV Barendrecht met 0-3 onderuit ging tegen koploper AFC uit Amsterdam. 

Kozakken Boys begon goed aan het duel op sportpark de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg. Al na twaalf minuten schoot Leon Bot de ploeg van interim-trainer Michel Langerak, die in ieder geval tot de winterstop eindverantwoordelijke is bij de club uit Werkendam, op een 0-1 voorsprong. Via Sonny Monteiro (ex-Zwaluwen) en de behendige Ahmed el Azzouti was Kozakken Boys nog voor rust dichtbij een verdubbeling van de score, maar de kansen troffen geen doel. Vlak voor rust werd het 1-1 door een doelpunt van Argjend Selimi. Na 67 minuten spelen viel de wedstrijd definitief in het slot. Opnieuw was het Selimi die wist te scoren, zo bleven de drie punten, ondanks een goed slotoffensief van de ‘Kozakken’, op de Westmaat.

BVV Barendrecht was niet veel gelukkiger. Thuis werd er met 0-3 verloren van koploper AFC. De nieuwe assistent-trainer Warry van Wattum, die de reeds gestopte Frans Brienen vervangt, zag een fel duel. Al na drie minuten ontving Barendrecht-spits Bas Mourits de eerste gele kaart van de wedstrijd. De aanvaller uit Berkel en Rodenrijs was een minuut later wel dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot mistte richting. Na elf minuten werd Barendrecht-middenvelder Ilyas Oulad-Ali na een zware overtreding met rood van het speelveld gestuurd. Vlak voor rust kwamen de Amsterdammers via Yordi Teijsse op een 0-1 voorsprong. Ver in de tweede helft verdubbelde diezelfde Teijsse uit een hoekschop de score. Nog geen vijf minuten later kopte Railey Ignacio het laatste doelpunt van de middag binnen. Het slotakkoord was voor BVV Barendrecht, dat via Bas Mourits in de blessuretijd nog dacht te scoren. Zijn inzet werd echter net voor de lijn weggekopt, zo eindigde het duel op sportpark De Bongerd in 0-3.

Kozakken Boys is terug te vinden op een twaalfde plek op de ranglijst. De Werkendammers hebben veertien punten uit dertien duels. BVV Barendrecht doet het best minder, de ploeg van hoofdtrainer Albert van der Dussen staat op een vijftiende plek met elf punten uit eveneens dertien wedstrijden.

Foto: Archief Waterwegsport.nl


 

 

Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl