HVC’10 geeft Westlandia pak slaag in eigen huis: 0-5

Naaldwijk – De derde helft begon voor HVC’10 direct na de wedstrijd. De spelers werden door de staf (Piet en Henk Boon) in de kleedkamer ontvangen met heel lovende woorden (“Jullie leverden vanmiddag een absolute topprestatie”) en ook de nodige drankjes  gingen snel rond. Bij tegenstander Westlandia moest de gifbeker tot de bodem leeg.  Onder de knallende tonen van “Geniet van het leven”  van Willy Sommers was de sfeer opperbest. Tijdens het rondedansje  leek het even een vriendenteam.  Piet Boon: “We hebben van de week tijdens de training bewust gas teruggenomen. We hebben enkele spelers die terugkomen van blessures en dat willen we zo houden. Het is toch een bijzondere en beladen  derby.”

Westlandse derby’s zijn altijd al beladen, maar bij die tussen Westlandia en HVC’10 speelt nog een bijzonder  element. Veel spelers van HVC’10  hebben hun jeugdperiode in Naaldwijk doorgebracht. Zaterdag waren elf (!) selectiespelers en/of  stafleden ooit lid van Westlandia: voor een aantal van hen het begin van een mooie voetballoopbaan (Leroy Smits, Jorno Reurink, Glenn Boon), voor een aantal anderen het einde van een probeersel (Mitchell Bouwhuis, Sil van Ooijen, Jorn Groothuizen, Dave Kram.)   Het leek dan ook of iedereen aan Hoekse kant op revanche uit was.

HVC’10 speelde Westlandia compleet ondersteboven. De teller stopte ook deze keer bij 5, waar met een beetje geluk zelfs de dubbele cijfers hadden kunnen worden bereikt. Van de haperende doelpuntenmachine tijdens de bekerwedstrijden is niets meer over. De weer talrijk meegereisde Hoekse supporters konden volop genieten van het vertoonde spel, al werd de wedstrijd in de stromende regen gespeeld.

Op het randje
Hoewel er thuis een lekkere grasmat ligt, voelen enkele HVC’10- spelers zich ook heerlijk thuis op kunstgras. HVC’10 zette meteen druk en een voorzet van rechts in de 5e minuut werd door Kyrill Slutskyy teruggelegd op Badr ben Mohammed. De Hoekse middenvelder tikte de bal keurig langs doelman Jari  Duijvestein: 0-1. Een minuut later weigerde scheidsrechter Tijs Gommans (Gouda) HVC’10 een strafschop  te geven, toen Slutskyy in de zestien ten val werd gebracht. Westlandia ontsnapte aan een nog grotere achterstand.

Ontsnappen
Over ontsnappen gesproken: in de 7e minuut  had  centrumspits Tim van der Voort  rood moeten krijgen na een gemene overtreding op Jorn Groothuizen. De zes noppen van zijn schoen stonden na afloop als legaal verkregen bewijsmateriaal op het scheenbeen van de opnieuw sterk spelende,  jonge Hoekse middenvelder. Gommans deed het op dat moment af met slechts geel. Was het te vroeg voor een rode kaart?  Een VAR had Gommans zeker naar de kant geroepen. Westlandia speelde ook daarna op het door de scheidsrechter  toegelaten randje  (in de eerste elf minuten beging de thuisclub elf overtredingen.) In totaal  maakte de thuisclub maar liefst 41 (!) overtredingen en dat leverde hun slechts twee gele kaarten op. Invaller Danny van Voskuilen kreeg nog vóór rust na een forse fout op de weer energiek en creatief spelende Badr ben Mohammed ook nog geel. HVC’10 had tegen de thuisclub nauwelijks overtredingen nodig en bleef kaartloos.

Frivool en fris
Waar Westlandia zijn greep op het middenveld volledig kwijt was, speelde HVC’10 freewheelend fris,  fruitig en frivool. Het hielp de thuisclub ook niet dat Stefan Bron vanwege een blessure in de 23e minuut moest worden vervangen. Vooraf oogde Bron (toch een reguliere doelpuntenmaker) al niet fit. Trainer Theo Verbeek sprak na afloop van de bekende ‘offday’, die je allemaal wel eens hebt. “Het middenveld kwam niet  aan één fatsoenlijke opbouw toe. We hebben vandaag ondermaats gespeeld. Alles ging mis. Ik werd niet verrast door dit  HVC’10. Ik weet dat ze een paar prima spelers hebben. Maar ik raak van deze nederlaag ook niet in paniek, hoor.” (Dit alles onder het motto Parijs-Roubaix is nog ver.)

Sil van Ooijen

De ook aan Westlandia gerelateerde spits Sil van Ooijen maakte zijn reputatie opnieuw  waar. Vorige week scoorde hij vier keer tegen Soccer Boys  en in de 35e minuut startte hij precies op tijd van eigen helft na een splijtende pass van Reurink. Van Ooijen koos niet voor de gemakkelijkste manier en lobde de 0-2 over Duijvestijn binnen. De volgende minuut was zijn aanname na een verre pass van achter zo mogelijk nog fraaier. Van dichtbij probeerde hij Jari Duijvestijn opnieuw te verrassen, maar deze keer tikte de Naaldwijkse doelman de bal uit de hoek. Net als vorige week had de stand bij rust al 0-3 of 0-4 moeten zijn.

Licht aan en meteen weer uit
Westlandia zag voor de rust het licht niet, en daarom werd in de rust het kunstlicht ontstoken. Maar Jorno Reurink  dompelde één minuut na rust de thuisclub al weer in het donker. Na een doorgekopte bal  van Badr ben Mohammed snelde hij af  op het doel van  Duijvestein en hij gaf de doelman geen enkele kans. (0-3) Het was pas zijn eerste treffer in dit seizoen, naar eigen zeggen was dit doelpunt een overtuigend bewijs van de effectiviteit het door hem zelf gelanceerde Kick-In-Football-Nutricion. Een minuut later scoorde Sil van Ooijen alweer, maar op aanraden van de Naaldwijkse assistent keurde Gommans de treffer af. Het was niet voor de eerste keer dat snelle aanvallen van de ‘supergevaarlijke’ Hoekse voorhoede voortijdig en onterecht werden afgevlagd. Ook nu trad de scheids onvoldoende op. Een reprimande in de richting van zijn assistent zou op zijn plaats geweest zijn.Gewoon een keer zo’n vlagsignaal wegwuiven helpt ook goed.

HVC’10 speelde in zijn geheel een prima wedstrijd , kende deze middag geen enkele zwakke plek. Bij de schaarse mogelijkheden van de thuisclub  stond ook Rowdy Janssen (ja, ook hij was enkele jaren keeper van Westlandia) zijn (doel) mannetje. Maar in deze derby was spelmaker Michael van den Bos de absolute uitblinker op het veld: hij speelde foutloos, leed geen enkele keer balverlies en troefde centrumspits Tim van der Voort volledig af met zijn enorme sprongkracht. Van den Bos offert zich sinds de eerste bekerwedstrijd tegen DCV op door als laatste man te spelen door blessures bij het centrale duo. Wat gaar trainer Piet Boon doen als een van zijn geblesseerde centrum verdedigers weer kan spelen? Maar als de aanvoerder op het middenveld terugkeert, moet één van de sterk spelende jonkies  z’n  plaats inleveren. Dat is jammer, maar aan de andere kant heeft het HVC’10 enkele seizoenen ontbroken aan de altijd nodigde spelers met nummers 12-15. Die zijn er nu wel. Het is een lastige maar ook dankbare taak voor de technische staf om ervoor te zorgen dat er geen kikkerdril  of kikkers uit de kruiwagen springen.

Koningskoppel Reurink-Slutskyy
De Hoekse club heeft ook nog een ander koningskoppel dat zijn technische vaardigheden en inzichten  in deze wedstrijd ook koppelde aan fanatiek meeverdedigen. Jorno Reurink werd in de 50e minuut op links weggestuurd  (hij stond op eigen helft en kon dus niet worden afgevlagd). Hij legde de bal panklaar voor Kyrill  Slutskyy die van dichtbij Duijvestijn weer passeerde. (0-4) . Ook daarna kreeg HVC’10 mooie kansen (o.a Slutskyy)  maar kon die niet verzilveren.
Piet Boon gooide het over een andere boeg. Hij haalde smaakmakers Van Ooijen, Bouwhuis en Reurink naar de kant en bracht Dave Kram, Leroy Smits en Glenn Boon (alle drie weer op weg terug na blessures) in de ploeg
Soms krijgen wisselende coaches het gelijk aan hun zijde, want de op volle snelheid doorgebroken Dave Kram legde al bij zijn eerste rush de bal panklaar voor Smits en de  topscorer aller tijden van HVC’10 maakte geen fout: 0-5.

Opnieuw had de score hoger kunnen en moeten uitvallen (ja, het wordt een beetje eentonig, ik weet het)  maar Smits, Kram en Slutskyy kregen in de laatste tien minuten nog prima mogelijkheden. Rowdy Janssen pareerde nog wel twee afstandsschoten van de thuisclub, die te elfder ure nog  Yordi van Beek wisselde voor Jordi Floors. Boon wisselde voor de vorm (88e minuut) nog Badr ben Mohammed en Slutskyy in voor Romano van Wieren (zijn debuut) en Thomas van der Bogt. Daarom konden ook zij nog volop meegenieten van de prachtige overwinning en mochten ze meedoen in de polonaise.

 

Opstelling HVC’ 10: Janssen, Boogaards,  Kay van den Bos  Michael van den Bos, Storm, Groothuizen, Bouwhuis,(80, Smits)  Ben Mohammed,(88, Van der Bogt)   Slutskyy, (88, Van Wieren)  Sil van Ooijen (70,  Kram) , Reurink.(80, Boon)

Door: Cees van der Pol
Foto: Danny Ploegaert


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl