HVC’10 gelijk tegen Valken’68

Voetbal is een rare sport. HVC’10 kan er weer eens over meepraten. In de eerste minuut wapperde een hoge voorzet van aanvoerder Michael van den Bos achter de Valkendoelman Erwin van den Nagel. Iedereen die er echt voor ging zitten, kwam helemaal bedrogen uit.

Door: Cees van der Pol

Het was tot aan de rust eenrichtingverkeer richting Hoekse defensie. De gasten uit Valkenburg overliepen de thuisploeg en creëerden op zijn minst acht grote kansen. Steeds stond keeper Madern een doelpunt in de weg. Hij ranselde drie bijna zeker lijkende doelpunten uit de kruising en hield in zijn eentje de 1-0 voorsprong intact.

Valken’68 kon na rust het hoge tempo niet meer volhouden, ook al omdat HVC’10 meer grip kreeg op het middenveld. Het mist nog altijd drie belangrijke basisspelers en dat gaat ten koste van Michael van den Bos die noodgedwongen in de spits speelt.

Voetbal is ook een wrede sport. Doelman Madern kan er weer over mee praten. Nadat Valken ’68 eerst al snel de gelijkmaker had gemaakt, grabbelde hij vijf minuten later een vrije trap van de Serviër Selmo Kurbegovic in eigen doel. Een onterecht straf voor zijn optreden in de eerste helft. Gelukkig maakte Kay van de Bos exact een minuut later de gelijkmaker. (2-2)

Er bleef daarna genoeg te zien in de leuke wedstrijd tussen ploegen die elkaar altijd liggen. Invaller Jeroen Rensen had vlak voor tijd zelfs nog de winnende treffer op zijn schoen, toen Kay van den Bos bij een vrije trap het fluitje van de scheids niet afwachtte en hem vrij voor het doel zette. Hij schoot helaas over. Een overwinning van HVC’10 zou echter zwaar onverdiend zijn geweest. Met een gelijk spel mocht de thuisclub niet ongelukkig zijn.

Enige dissonant was het zwakke optreden van scheidsrechter Noordhoek die in een sportief duel tien (!) gele kaarten uitdeelde (weliswaar 5 aan elke kant) maar op de beslissende momenten niet de tweede gele aan een speler durfde te geven. Daardoor ontsnapten twee spelers aan rood. Maar ook hier eerlijk verdeeld.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl