HVC’10 hard onderuit tegen Soccer Boys

Bleiswijk – Goed het was koud, in de tweede helft begon het flink te regenen, de accommodatie troosteloos en de scheidsrechter had het om de een of andere reden op HVC-spelers voorzien. Maar HVC’10 moet waarschijnlijk op 1 december 2018 de slechtste wedstrijd in het 8-jarig bestaan hebben gespeeld. Waar het in de eerste helft nog 0-0 bleef en de Hoekse ploeg zich alleen onderscheidde door weer twee gele kaarten binnen te slepen, zakte het elftal in de tweede helft volledig door de ondergrens.

Dat had tegen het laag geplaatste Soccer Boys niet mogen gebeuren. Thuiskeeper Mark Heintjes had beter in de kleedkamer kunnen achterblijven, want hij kreeg in die laatste 45 minuten geen enkel schot te verwerken. De Hoekse voorhoede maakte werkelijks niets klaar, het middenveld speelde slordig en zwak en als de verdediging dan ook nog gaat blunderen, is de 4-0 nederlaag wel te verklaren. Nu hielp de jonge scheids Boyd van Kommer de thuisclub wel een handje door als een frivole Sinterklaas in de 55e en 65e gemakkelijke strafschoppen te geven, die beide door aanvoerder Dave van der Steen werden benut. Geklungel van de totale defensie had in de 60e minuut ook al 2-0 opgeleverd.

De laagstaande thuisclub die de punten hard nodig had, volhardde in defensief spel, het opstropen van de mouwen en het omschakelen naar snelle aanvallen. Het bleef voor HVC’10 gelukkig bij 4-0, want een grotere nederlaag had er ook nog ingezeten. Gelukkig was de scheids het ook zat, want hij telde geen seconde blessuretijd erbij. Dat scheelde HVC’10 nog meer tegendoelpunten en gele kaarten, want in de tweede helt kregen ook nog drie andere Hoekenaren zo’n prent. Na twee wedstrijden is het uitzicht op de tweede periodetitel al verkeken.

Door: Cees van der Pol


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl