HVC’10 is helemaal de weg kwijt

Hotseknots
HVC’10 kreeg in de vierde minuut al een cadeautje van rechtsachter Leon Hulshof van Berkel die volledig over een lange bal trapte, waarna Jorno Reurink de bal voor het intikken had. (1-0) Later zou blijken dat het de enige aanval van de thuisclub voor rust was. Nou bakte de tegenstander er ook helemaal niets van: de eerste 45 minuten waren slechts gevuld met ‘hotsenknotsvoetbal”, waarbij 4 van de 5 ballen naar de verkeerde kleur werden gespeeld. Tweedeklas onwaardig, zou je het ook kunnen noemen.

Door: Cees van der Pol

HVC’10 wint nooit van Berkel
Die goedkope voorsprong zou een morele steun voor de thuisploeg moeten zijn geweest, die voor de zoveelste achtereenvolgende keer met een gelegenheidsformatie aantrad.

De statistieken tegen Berkel  zijn namelijk niet al te positief. Van de vijf historische duels die de beide clubs sinds 2010 tegen elkaar hebben gespeeld, eindigde slechts één duel (uit dit seizoen) in een gelijkspel. HVC’10 verloor alle andere duels van een ploeg die nooit bijzonder voetbal laat zien, maar wel met een fysieke en mentale  hardheid in het veld staat om te winnen. Bij voorkeur tegen HVC’10.

Dat leidde voor rust zelfs tot twee goede kansen voor de bezoekers. De eerste werd prima gered door doelman Van der Spek. Maar later miste Thom van Leeuwen na een voorzet van links bijna op de doellijn staande de tweede kans. Meetkundig gezien kan je zo’n bal niet meer over het doel schieten, maar Van Leeuwen lukte het wel.

Scheids prima
Sowieso was de beste man voor rust de 65-jarige invaller-scheidsrechter Peter Beudeker. De man moest helemaal uit Krommenie komen, wat toch een kleine 100 km weg is. Hij hield alles goed in de gaten, beloonde Rick Ammerlaan(Berkel)  voor rust met geel en diende met zijn snedig (en op de tribune hoorbare) commentaar in het veld zeurende spelers van repliek. Hij fluit al 44 jaar, maar was nog nooit in Hoek van Holland geweest. Het wil natuurlijk wel wat zeggen als zo’n  man in het blauw de beste op het gras is.
HVC’10 kwam voor rust verder tot geen enkele goed uitgespeelde aanval.

Na rust door de ondergrens
Het kan nog erger, bleek na rust. HVC’10 had een collectieve offday: het anders zo  sterke middenveld bleef volharden in balverlies, waardoor de voorhoede geen enkele keer fatsoenlijk werd aangespeeld en de beide backs gaven zoveel ruimte weg, dat Berkel na rust niet eens meer de lange bal van voor de rust hoefde te hanteren om gevaarlijk te worden. Het maakte de wedstrijd voor de bezoekers eenvoudiger, want aangeboden cadeaus moet je immers beleefd aan- en uitpakken. Binnen twintig minuten (van de 55e tot de 75e minuut)  bogen Jos Buitenhuis (2x) en Rick Ammerlaan de 1-0 om in 1-3, waarbij ook keeper Van der Spel in de malaise deelde. Bij het nemen van een vrije trap bij de 1-3 schoof hij de bal te simpel in de voeten van Ammerlaan.

Competitie gespeeld
Op dat moment leek het alsof de spelers van HVC’10 collectief beseften dat de competitie 2021-2022 erop zat. De nacompetitie voor promotie is nu niet langer in beeld, daar ook de concurrenten (Vitesse Delft, Westlandia en UVS) allemaal wonnen. Ook DSO is helemaal uit het  zicht verdwenen. Na de sterke  avondwedstrijd tegen SVC’08 die met een fraaie overwinning maar met een dure prijs moest worden betaald (een  hele geblesseerde voorhoede), verspeelde de Hoekse formatie twaalf (!) punten. Voorzichtig  naar onderen kijken lijkt op dit moment meer van belang dan hoopvol naar boven. En dan moet een gestaakte wedstrijd (uit bij Te Werve) misschien  nog uitgespeeld worden.

Een balende doelpuntenmaker Jorno Reurink na afloop: “ Het was vandaag vierde klas niveau. We zitten door al die blessures al in de hoek waar de klappen vallen. Maar als je dan zo slecht speelt en  de doelpunten zo gemakkelijk weggeeft, dan ben je gezien. We zijn na rust één keer in de zestien van Berkel geweest. Als je zo doorgaat, ga je het zelfs volgende week tegen degradatiekandidaat Van Nispen nog lastig krijgen.”

Aansluitingstreffer (?)
Nadat aanvaller Dave Kram in de ploeg werd gebracht voor middenvelder Tom Plooij kwam HVC’10 in de 85e minuut nog tot de eerste aanval van de tweede helft. Een lange bal van Glenn Boon werd goed aangenomen door Kram die langs zijn man snelde en de bal panklaar legde voor Daniël Storm (2-3). Omdat de Berkelse ‘krampaanvallen’  veelvuldig werden aangegrepen, telde Beudeker nog zes minuten blessuretijd bij, maar daarin was Berkel dichter bij een doelpunt dan het uitgeblust ogende  HVC’10.

Nachtkaars
Hoewel kaarsen sinds deze week   emotioneel beladen gebruiksvoorwerpen en  voetbalbegrippen zijn, moeten Piet Boon c.s. er vanaf volgende week voor zorgen dat de voor HVC’10 zo fraai begonnen en na de kerst hervatte competitie niet als een verjaardagskaarsje in één teug wordt uitgeblazen.

Het is even zoeken op de website van Hollandse Velden, maar het kwam één keer eerder voor  in de historie van de Hoekse club dat die vijf  keer op rij een competitiewedstrijd verloor. Het waren in het voorjaar 2015 zelfs de laatste vijf wedstrijden in de 1e klas. Daarna volgde een niet meer verwachte degradatie naar de 2e klas na een eveneens ongelukkig verloren nacompetitie.
Gewaarschuwde spelers tellen voor twee.

HVC’10: Van der Spek, Bogaards, Boon, Van den Bos, Van Dijk, Kraan ( 65 Kram) Storm, Plooij(70 Van Ooijen) Reurink, Bouwhuis,Groothuizen.

Geel HVC 10: Kram, Kraan.

Scheidsrechter  P M Beudeker (Krommenie)

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl