HVC’10 met coronavoetbal langs Soccer Boys

Niemand op en het langs het veld (een paar man en een illegale paardenkop) zal ontkennen dat HVC’10 zich niet verdiend langs hekkensluiter Soccer Boys  worstelde. Maar het gebeurde toch met een vorm van coronavoetbal. De Hoekenaren  namen  namelijk voortdurend onvoldoende afstand van een weliswaar met energie spelend Soccer Boys , dat toch wat voetbalkwaliteit betreft tekort schiet op het tweede klas niveau. De Bleiswijkers hebben een  zestal basisspelers zien wegvallen, kregen afgelopen zaterdag twee rode kaarten en dat ‘kunststukje’  herhaalden ze op deze laatste  inhaalavond van het kalenderjaar opnieuw.

Weer penalty gemist
Het was allemaal zo mooi begonnen voor de thuisclub , al na twee minuten rondde Daniël Storm  een teruggelegde bal van Kyrill Slutskyy fraai af.  Het zag er veelbelovend uit.
Soccer Boys met de lastige Wilmar Zeelenberg in de spits speelde een soort kick-and -rush en werd daar soms nog behoorlijk gevaarlijk mee. Voor de zoveelste keer dit seizoen wist HVC’10 een terecht gegeven penalty in de 21e minuut niet te benutten. Opnieuw  zette routinier Leroy Smits zich achter de bal. Nu knalde hij keihard op de paal en hij nam de terug ketsende bal ineens op de slof. Kansloos was de kleine keeper Jasper Geense op die rebound. Terwijl de thuisclub al naar de middenstip liep, keurde scheidsrechter Roozenboom (Vlaardingen) de 2-0 terecht af. Het is in zo’n geval namelijk gewoon buitenspel. In plaats van dat fraaie cadeau te accepteren bleef aanvoerder Kevin Straver zeuren tegen de scheids, wat hem een gele kaart opleverde en die zou hem duur komen te staan. De bovendien toegekende vrije trap van Glenn Boon werd fraai gepakt door doelman Geense.

Gelijkmaker uit het niets
Een snel genomen tweede vrije trap van Glenn Boon (deze week  vader geworden van een voetballertje) van meer dan 50 meter afstand belandde na een half uur op de kruising boven Geense.  Af en toe hanteerde Soccer Boys de botte bijl en het kwam goed weg bij een aantal twijfelgevallen  bij doorgebroken spelers als Kyrill Slutskyy en Yannick van Noort. Soccer Boys speelde met teveel kostende krachten  en dat leverde al voor de rust al kramp op bij enkele spelers. En het zeuren tegen Roozenboom bleef ook maar voortduren. Dat is nu juist niet de manier om de Vlaardinger te bespelen. Zoals zo vaak bij voetbal kwam in de blessuretijd van de eerste helft Soccer Boys  aan de gelukkige gelijkmaker. Een onoverzichtelijke situatie voor het Hoekse doel werd door middenvelder Ferry Bros uiteindelijk in het doel getikt. Er was geen sprake van buitenspel wat de Hoekse verdedigers ook riepen.
Onvoldoende afstand nemen bleek erg pijnlijk te worden. Een gelijke stand was op dat moment vrijwel voor onmogelijk gehouden.

Boon grijpt in
Piet Boon wilde meer power in zijn voorhoede en wisselde Yannick van Noort in voor de van een blessure herstelde spits Sil van Ooijen. En alweer na één  minuut had HVC’10 moeten scoren. In één en dezelfde aanval  werd vier à vijf keer door de gehele voorhoede op het doel geschoten , maar evenzoveel keren was er een been of een hand (van de doelman)  die een doelpunt voorkwam.
De eerlijkheid gebiedt te vertellen dat de Bleiswijkers daarna binnen vijf minuten twee grote kansen kregen, maar zowel Hicham El Aaarroudi en Wilmar Zeelenberg  schoten slap in na op zich gevaarlijke uitvallen. Het werd daardoor niettemin een open wedstrijd met een weliswaar beter HVC’10, maar een zich strijdlustig verzettende Soccer Boys.

 

Afstand nemen is zó moeilijk
Nadat Kyrill Slutskyy in de 63e minuut een enorme kans had gemist, nou ja keeper Geense redde eigenlijk fraai, legde dezelfde speler  binnen dezelfde minuut de bal panklaar neer voor invaller Sil van Ooijen die een typische spitsengoal liet aantekenen en ook daarna voortdurend gevaarlijk aanspeelbaar bleek.
Het was op deze koude herfstavond zonder opwarmperiode in de bestuurskamer bepaald geen onverdeeld genoegen naar een wedstrijd op kunstgras te kijken. Soccer Boys dat opportunistisch ging spelen, deed zichzelf de das om. Aanvoerder Kevin Straver haalde op de rand van de strafschop de ontvluchte Slutskyy neer en begreep dat hij daarna meteen naar de kant moest. Spits Wilmar Zeelenberg ging naar achteren en dat kwam HVC’10 goed uit, één lastpak minder in de aanval.

 

Twee keer eindigen met negen man
Maar opnieuw bleek afstand nemen te moeilijk voor de thuisploeg. Het kon toch niet echt doordrukken.  Na een gemene overtreding van Hicham El Aarroudi op Glenn Boon (beloond met geel) was de pijp bij Bleiswijk overigens leeg. HVC’10 kreeg alle vrijheid , maar benutte die totaal niet. Kyrill Slutsky slalomde nog een keer door de defensie, legde de bal klaar voor Daniël Storm die makkelijk de 3-1 leek in te tikken, maar hij was daarbij niet achter de bal gebleven en terecht werd ook die treffer door Wim Roozenboom niet goedgekeurd. Alsof het nog niet erg genoeg was, beging linksbuiten Nick de Vlaming nog een overtreding op de doorgebroken Kay van den Bos en hij kreeg direct rood van de scheidsrechter. Na afloop verklaarde die dat het nog niet eens was om het feit dat Van den Bos was doorgebroken, maar dat het totaal niet meer de intentie was om de bal te spelen en dus voor hem  gewoon schoppen was. Voor de tweede keer in drie dagen beëindigde Soccer Boys de wedstrijd met negen man. Dat is wel een veeg teken.  Als het een beetje tegenzit, kunnen beide spelers volgend jaar na de winterstop weer spelen. Met de ruime toegevoegde blessuretijd beëindigde Roozenboom de wedstrijd, die HVC’10 met veel grotere cijfers had moeten afmaken.

Geen tijd voor napraten
Er is in coronatijd geen tijd voor napraten. HVC’10 had de eerste driepunter binnen en zal dus wel tevreden maar niet euforisch geworden zijn. Soccer Boys verloor ook zijn vierde wedstrijd en zal nu al blij zijn dat Wateringse veld/Kranenburg  zich uit de competitie heeft teruggetrokken. Normaal gesproken is er dan geen degradant in een afdeling. Maar wie weet hoe alles over een paar maanden zal zijn. Feit is wel dat de schorsing van zowel Jorno Reurink als Badr ben Mohammed (opgelopen op 3 maart  2020 tegen SVC’08) er eindelijk op zit. Hopelijk wordt er in De Hoek niet te zwaar getraind (duinen , strand ?)  en kan een volledig fit team aan een vrijwel nieuwe competitie beginnen. De Hoekse club speelde immers pas twee duels.

Opstelling HVC’10:
Janssen,  Boogaards, Kernan, Boon, Kay van den Bos, Smits(67. Voskamp). Michael van den Bos, Storm, Kram, Slutskyy , Vn Noort (46. Van Ooijen)
Gele kaarten HVC’10 : 0
Soccer Boys : 2 x rood en 1 x geel

Foto: Mischa Keemink
Door: Cees van der Pol


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl