Ronald van der Zalm (Kethel Spaland) “Belangrijk om weekritme vast te houden”

Gisteren maakte het Kabinet bekend dat de amateursport voor minimaal vier weken wordt platgelegd. Dit om het Coronavirus met een zogeheten ‘grote hamer’ in te perken. Voor alle sporters is dit natuurlijk, na het abrupte einde van het seizoen 19/20, wederom een flinke streep door de rekening. Waterwegsport.nl peilde de reactie van de trainers.
Wat vinden zij van de beslissing en wordt de competitie überhaupt uitgespeeld. En nog natuurlijk hoe overbrug je deze periode vol met onzekerheid als team. We trappen af met Ronald van der Zalm. De nieuwbakken trainer van de zondagvoetballers van Kethel Spaland lijkt dit seizoen met een groot aantal versterkingen mee te gaan doen om de bovenste plaatsen

“De beslissing die gisterenavond genomen is was aan de ene kant te verwachten, maar aan de andere kant zeker het amateurvoetbal standaard elftallen had ik verwacht dat we wel hadden kunnen door voetballen al was het natuurlijk wel treurig zonder supporters langs de lijn en het gemist van de 3e helft. Verenigingen moeten het daar toch van hebben. Jammer maar het is even niet anders.”

“Ja of de competitie uitgespeeld zal worden hangt toch denk ik af wanneer we weer kunnen beginnen. Het is nu voor 4 weken stilgelegd en over 2 weken weten we meer of het bij die 4 weken blijft. Is dat niet het geval dat je dan nog niet mag starten dan zit je haast al in december en denk toch dat elk elftal straks ook weer moet opstarten/trainen en niet gelijk kan beginnen met spelen. Vergis je niet he dan zitten we al tegen de winterstop aan. Dan zou je pas in januari 2021 kunnen starten en of je dan nog de competitie uit ga spelen lijkt me dan wel heel krap. Dan kom je er niet onder uit om door de weeks ook te gaan spelen. We gaan het zien

“Ik heb gisteravond na de persconferentie even overleg gehad met de staf hoe nu verder en heb vandaag in de groepsapp van Kethel Spaland zondag hierop ook naar de jongens gereageerd. Heb gezegd dat we wekelijks contact gaan houden met de jongens en heb hun ook een trainingsschema mee gegeven. Hun ook gezegd dat het ongelooflijk belangrijk is om op onze trainingsavondenen wedstrijddagen wat te blijven doen individueel.(woensdag/vrijdag en de zondag om zo wel het ritme vast te houden. Dus komt aan op pure zelfdiscipline. Meer kunnen we op dit moment niet doen en dan ervan uitgaan dat iedereen zodra we weer mogen trainen weer fit bijsluit.”

Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl