HVC’10 nog niet klaar voor de competitie

HVC’10 was na twee wedstrijden al kansloos om verder te bekeren, maar tegen poulewinnaar SV Duindorp (uit derde klas B) kreeg het ook niet de kans om lekker te oefenen voor de competitie die a.s. zaterdag begint. Midweeks was nog met 3-1 gewonnen van VFC(zo), maar zaterdag kreeg de Hoekse ploeg nauwelijks een voet aan de  grond tegen het fysiek sterke SV Duindorp. Hoewel, in de eerste en vierde minuut kreeg de thuisploeg twee 100%-kansen, maar zowel Thomas van der Bocht als Jorno Reurink schoot in kansrijke positie naast. Daarna was het vooral de Scheveningse ploeg die de aandacht op zich vestigde door fel en op het randje spelend alle Hoekse pogingen uit te schakelen. Dat mag zolang de scheidsrechter, in dit geval David Coenraads, het allemaal toelaat. In de eerste helft mocht dus veel en na de beginminuten nam Duindorp duidelijk het initiatie, steeds schakelend tussen 4-4-2 en 3-5-2. HVC’10 wist er geen raad mee.

Duindorp hard en op het randje
Als in de 3e minuut knalde middenvelder Daryll Schaap met een schitterende dropvolley de bal achter de nieuwe Hoekse doelman Kenny Lipman: 0-1. Daarna kreeg Lipman wel de kans om zich bij uitbraken van de gasten te onderscheiden. Maar tien minuten voor rust was een communicatiestoornis tussen hem en Glenn Boon de oorzaak van de 0-2, een slim kopballetje van Dani Vrolijk over de doelman heen. Kort daarop werd het al 0-3, toen Jamie van der Oever vanaf de rand van het strafschopgebied raak kogelde. Daarna hield Lipman de mogelijk volgende doelpunten tegen. Schrijnend was echter te zien hoe de verdediging keer op keer op snelheid werd geklopt. In deze samenstelling spelend wordt het met de nul houden een hachelijke zaak.

Geen feeling
Het liep bij HVC’10 voor geen meter, omdat de spelers niet bereid waren voor elkaar te werken. Nu miste de kustploeg twee spelbepalende spelers (Kay van den Bos vanwege een vorige week opgelopen rode kaart) en Mitchell Bouwhuis met een spierblessure. Vooruitzichten voor de comeback van de laatste zijn er gelukkig wel. De wedstrijd was met de 0-3 feitelijk wel gespeeld. Coach Martin Abbenhuis van Duindorp wisselde daarom zijn hele bank. Bij HVC’10 kwamen na rust eerst Jorn Groothuizen en Badr ben Mohammed in de ploeg (voor Dylan Boogaards en Len van Ooijen) en in een later stadium Beau van der Toorn en Rico Sterrenberg (voor Reurink en Wessel Vijverberg). Rico Sterrenberg zorgde in de tweede helft van links af en toe voor enig gevaar en voor kansen, maar hij miste steeds the final touch.

Gestopte penalty
Nu stond in het Scheveningse doel een prima keeper. Deze Jack Morauw stopte in de 70e minuut ook nog een terecht  wegens hands toegekende strafschop. Thomas van der Bogt schoot niet ineens heel slecht in, maar de reactie van Morauw was die van een kat. Uit frustratie liep Van der Bogt kort daarop nog een gele kaart op, maar nu scheids Coenraads weer wist dat hij zijn kaarten wel hij zich had, liepen nog diverse spelers aan Scheveningse kant zo’n prentje op. Het zal hun worst zijn geweest, zeker toen invaller Clay Hoekstra een misverstand van Michael van den Bos afstrafte door Kenny Lipman te omspelen. De 0-4 was niet geflatteerd, want SV Duindorp was scherper en effectiever in de afronding, al liet de club na de pauze toch ook weinig zien.
Toch lijkt Duindorp op dit moment beter voorbereid op de competitie dan HVC’10, dat in de afgelopen oefenperiode steeds een goede wedstrijd met een slechte afwisselde. – Het won drie keer, verloor drie keer en speelde één keer gelijk.-

“Voetbal is samen iets doen”
Trainer John de Ronde(ex-CION) was natuurlijk wel teleurgesteld: “Als team hebben we niet goed gespeeld. Het gaat in het voetbal om samen iets doen en dat kon ik vandaag niet terugzien. Eigenlijk weet je ook niet, hoe je dat moet inoefenen. Het moet op het veld gewoon gebeuren. We lieten ons teveel afbluffen.”
Verder vooruitlopen naar de eerste competitiewedstrijd was op dat moment niet aan de orde. Maar dat het volgende week beter moet gaan in de thuiswedstrijd tegen OVV uit Oostvoorne, dat hoefde je aan niemand te vertellen.

Door: Cees van der Pol


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl