HVC’10 onderuit in Bleiswijk

Bleiswijk – Het herstel van HVC’10 heeft maar kort (nl.  zeven dagen) geduurd. In de uitwedstrijd tegen Soccer Boys uit Bleiswijk lieten de spelers elkaar weer eens vallen, toen het scoreverloop even tegen zat. Daartegenover stond dat de thuisclub  (echt geen topteam) alles voor elkaar over leek te hebben in de soms warrig door scheidsrechter Roozenboom uit Vlaardingen geleide wedstrijd.

Die was in de eerste helft zeker een kwartier lang de kluts kwijt, ging met werkelijk iedereen in discussie, maar kende de Hoekse ploeg wel vlak voor rust terecht een penalty toe, toen Kyrill Slutskyy (verder totaal onzichtbaar) werd vastgehouden. Leroy Smits (voor het eerst dit seizoen in de basis) ging achter de bal staan en via de handen doelman Heintjes en de paal bracht hij de gelijkmaker op het scorebord. In de 33e minuut had Soccer Boys de leiding genomen na slordig balverlies op het middenveld en een snelle aanval, waarmee spits Dave van der Steen uiteindelijk geen moeite had.

Hij gleed de assist van Ruben van den Bosch met een boogje langs Vincent Madern. Van der Steen scoort altijd tegen HVC’10 en hij deed dat na rust nog een keer. Dat gebeurde overigens nadat de Hoekse ploeg enkele riante kansen om zeep had geholpen.  In de 54e minuut brak Reurink alleen door; hij verzuimde breed te leggen op de meegelopen Kram en schoot zelfzuchtig  in handen van de doelman. Toen hij ook nog een nieuwe kans op een doelpunt kreeg en weer miste, leverde dat een meningsverschil op  tussen hem en de trainer. Het vervolg had zijn invloed op de rest van de partij. Toen ook nog centrale verdediger Wesley van der Est geblesseerd uitviel en vervangen werd door Tom van Anraad, was het gedaan.

Soccer Boys toonde zich veel meer een team, waar het cement van de Hoekenaren los zand bleek. Het stroopte de mouwen op en bracht een déja vu  van vorig seizoen op het scorebord Ctoen 4-0) Via de snelle Ruben van den Bosch creëerde de thuisclub kans op kans. Twee keer schoot de jonge buitenspeler (die een plaag werd voor de verdedigers) op de paal, maar via Van der Steen, Mats van Ruler en Ruben Smits werd het uiteindelijk toch nog gemakkelijk 4-1 voor de thuisclub en leverde de Hoekse ploeg in het laatste half uur een wanprestatie door elkaar simpelweg in de steek te laten. De verdediging heeft zich al 21 keer laten passeren  en maakt keer op keer een onzekere indruk. Als ook het middenveld (daar lagen de grote ruimtes)  en de totale voorhoede het laat afweten, worden alle voetbalprincipes vergeten, o.a. dat je een bal bij een speler met dezelfde kleur shirt moet zien te krijgen.

HVC’10  moet nu weer naar onderen kijken en dat met wedstrijden tegen koploper UVS en Westlandia voor de boeg. Piet Boon was na afloop erg boos. “Het zal wel weer praten worden deze week. Ik heb verdorie hier al meer gepraat dan in jaren bij Honselersdijk.”

Opstelling HVC’10
Madern, J. van den Bos, Boon,  K. van den Bos,  Van der Est (63 Van Anraad) , Storm. Smits, Voskamp,(83 Van der Bog)   Slutskyy, Reurink ( 70 Van Ooijen , Kram,
Geel HVC’10: Jorno Reurink.

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl