HVC’10 ongeslagen naar volgende bekerronde

HVC’10 begon stormachtig tegen eersteklasser Velo met grote kansen voor Dave Kram (doelpunt al of niet terecht afgekeurd). een bal steenhard op de paal van Rick Voskamp en een schot van Thomas van der Bogt na weer zo’n vloeiende Hoekse aanval. Dat gebneurd eallemaal in de eerste tien minuten.

Door Cees van der Pol

De volgende vijftien minuten waren voor de bezoekers en kwam voor na een mooie volley van linksback Maartense, die via de paal doel trof. ()-1)
Daarna trok opnieuw een clubgrensrechter de aandacht met het onterecht terug vlaggen voor diverse Hoekse aanvallers. In de 29e minuut had scheidsrechter De Witte er ook genoeg van en liet doorspelen toen uitblinker Slutskky Kram vrij zette. Die legde de bal breed op Jorno Reurink en die liep de bal in het doel. Zo kwam Boontje om zijn Loontje, want aan dat doelpunt zat wel degelijk een buitenspelluchtje. Toch werd het 1-1.

Vlak voor rust verloor de thuisclub Luuk Doorewaard met een hamstringblessure, maar invaller Tom van Anraad hield zich goed staande. Zijn medespelers hielpen hem door een moeilijke start heen.
In de tweede helft was Velo geen schim meer van de ploeg voor rust. Vooral Reurink en Slutskyy konden zich naar hartenlust uitleven en samen met Thomas van der Bogt (als vervanger voor Daniël Storm met een weekendje weg) sneden ze keer op keer door de zwak ogende defensie van Velo. Binnen een kwartier had HVC’10 een gat van drie doelpunten geslagen. Het liep sprankelend uit naar 4-1 (doelpunten van Reurink, invaller Bouwhuis en Rick Voskamp). Velo oogde vooral moe tot onvrede van trainer Edwin Vurens, die vond dat zijn ploeg nog lang niet competitie klaar was. Het creëerde nauwelijks kansen, kreeg na balverlies van de thuisclub een penalty in de schoot geworpen.

Roderick Meinema werd door Bram Leerdam (ingevallen voor de geblesseerde Glenn Boon) werd neergelegd. Invaller Mick van Elswijk (voor Ramon Ripson) had geen moeite om Vincent Madern te passeren. Zodoende werd 4-2 de eindstand. HVC’10 vond het best en speelde de wedstrijd frivool uit. Velo verliet met gebogen hoofd het veld. Het moet uit een ander vaatje tappen als de competitie geen grote teleurstelling wordt. Scheidsrechter De Witte die heel lang zijn kaarten op zak hield, wilde er in de slotfase toch twee kwijt. (Leerdam voor de veroorzaakte penalty en Kay van den Bos na een overtreding. Die hoeft in de volgende ronde niet op te treden. HVC’10 lijkt met drie overwinningen wel klaar voor de ongetwijfeld zware competitie in de tweede klas C.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl