HVC’10 ook te sterk voor Schipluiden

HVC’10 won onder trainer Piet Boon ook zijn tweede oefenwedstrijd. Bij aanvang van de oefenpartij tegen SV Schipluiden (3e klas) was de temperatuur gestegen tot 31 graden Celsius.  Zeker in de eerste helft had HVC’10 daar de meeste moeite mee. Het team dat vorige week nog een energieke  indruk maakte, speelde nu te slordig en priegelde er in de voorhoede  een beetje op los. De balans op het middenveld was zoek en  SV Schipluiden kreeg binnen  een kwartier drie goede mogelijkheden, die ze echter niet konden benutten.

Zoals zo vaak bij voetbal viel het doelpunt aan de andere kant, maar het was een regelrecht cadeautje van verdediger Dennis Rijnsburger die op zijn doelman terugspeelde, maar daarbij Jorno Reurink over het hoofd zag. Die omspeelde keeper Twan Landsbergen (ex MVV’27) gemakkelijk en scoorde de 1-0. Op dat moment was dat niet verdiend. Maar je kon ook wel voorspellen dat SV Schipluiden dit spel dat veel energie kostte, in deze hitte niet kon volhouden.

Piet Boon bracht na de hervatting Daniël Storm,. Dave Kram en Kay van den Bos in de ploeg voor resp. Jeffrey van den Bos, Doorewaard en  Rico Sterrenberg. HVC’10 begon veel beter dan in de eerste helft en het drukte nu de gasten wel achteruit. Die konden in het eerste twintig minuten slechts tegenhouden en HVC’10 kreeg kans op kans. Nadat Jorno Reurink (heel actief maar ook heel zelfzuchtig) een opgelegde kopkans gemist had, een buitenspeldoelpunt van hem terecht door de rustig leidende Dennis Hagen was afgekeurd, kwam de 2-0 toch op het bord. Een pass van Slutsky zette na tien minuten Dave Kram vrij voor het doel. Omdat hij omver werd gelopen, kende de rustige leidende arbiter Dennis Hagen  terecht een strafschop toe.  Glenn Boon had geen moeite de stand op 2-0 te brengen. Ondanks kansen aan beide kanten werden er daarna geen doelpunten meer gemaakt. Dat kwam vooral omdat beide doelmannen  Madern en Landsbergen kwaliteiten toonden. De meeste spelers snakten naar het einde.

Trainer Boon was het ermee eens dat het deze keer allemaal wat minder ging dan de week ervoor tegen Neptunus. “Met rust hadden we achter kunnen (en moeten) staan. Maar je kunt als ploeg ook leren van de manier waarop je niet moet spelen.  Na rust ging het wel beter. Maar we zijn nog volop in opbouw. En de warmte speelde natuurlijk ook een rol. ”
Volgende week wacht Laakkwartier voor de beker. Het wordt de eerste echte test voor de kustplooeg.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl