HVC’10 prooi voor Valken’68

Het is alweer jaren geleden dat HVC’10 in Valkenburg kon winnen van Valken ’68. In de eerste wedstrijd van de tweede ronde bleef de geelrode leider in de tweede periode ook gemakkelijk overeind tegen een fantasieloos spelend HVC’10.  Op het hobbelige veld en met een stormachtige wind leek goed voetbal al bij voorbaat onmogelijk. Maar beide ploegen hadden toch wel wat meer kunnen bieden dan een eigenlijk armzalig spelletje voetbal. Valken ’68 was daarbij toch  duidelijk de betere ploeg, al schiep ook de thuisclub zich maar weinig doelrijpe kansen. De enige speler van HVC’10  die een ruime voldoende haalde, was de jonge middenvelder Mitchell Bouwhuis. De vorige week goed spelende Badr ben Mohammed moest nu weer op de bank beginnen en mocht uiteindelijk nog een kwartiertje meeballen. Daarin kun je geen potten breken.

Sterkhouders
Het verschil tussen beide clubs werd gemaakt door de kwaliteit van de sterkhouders. Bij HVC’10 waren Reurink en Slutskyy totaal niet aanwezig, waar aan Valkenburgse kant Marc Langeveld en Jaco van de Bent hun ploeg wel op sleeptouw namen. Het was dan ook geen toeval dat juist zij  een doelpunt scoorden. Een kwartier voor rust scoorde Langeveld na een  messcherpe voorzet van Arikan Samet. Die was de jonge Tom van Anraad voortdurend de baas. Reurink leed eerst knullig balverlies en Langeveld (ex-prof) kopte vallend  al weer zijn tiende competitiedoelpunt achter Vincent Madern. Eigenlijk kon HVC’10 daar geen enkele kans tegenover zetten. Het bleef bij mogelijkheden.

In de 65e minuut liet Arikan Samet (ex- Quick Boys)  Tom van Anraad opnieuw staan en nu nam Jaco van de Bent de bal op de schoen. Na beide doelpunten trok Valken ’68 zich met man en macht terug, verdedigde soms met vijf man en o.a. daardoor de Hoekse voorhoede kon geen enkele vuist maken. Sil van Ooijen kreeg geen enkele kans tegen de centrale verdedigers Pepijn van Duijvenvoorde en  Sander van der Gugten.

Strafschop

HVC’10 dobberde zo kansloos naar het einde. Piet Boon stuurde nog centrale verdediger Wesley  van der Est naar voren. Tien minuten voor tijd leek dat succes te hebben, toen hij op een domme manier door doelman  Ruben van der Does onderuit werd geschoffeld. Die mocht blij zijn dat scheidsrechter Sinke niet rood maar geel trok. Hij mocht dus kijken hoe strafschopnemer nummer drie van HVC’10, Glenn Boon,  ook na Reurink vorige week, al weer miste. De bal ketste van de paal terug in het veld. Hoewel Sinke meestal van grote afstand het spel volgde, leidde hij zeker niet slecht. Was ook geen echte kaartentrekker en deelde aan beide ploegen één keer geel uit.
Met temporiseren en counteren hield Valken ’68 vrij gemakkelijk stand. De geelrode brigade drong ook niet verder aan, was tevreden met de 2-0 voorsprong.
De ploeg lijkt met 18 uit 6 op weg naar de tweede periode. HVC’10 heeft de aansluiting met de bovenste vier volledig verloren en lijkt een seizoen zonder veel mogelijkheden tegemoet te gaan. De ploeg speelt daarvoor ook veel te wisselvallig. De ene week veel, de andere week heel weinig.

Opstelling HVC’10
Madern, K. van den Bos, Boon,  Van der Est, Van Anraad, M. van den Bos,  Bouwhuis, Reurink  Slutskyy ( 70 ben Mohammed) Van Ooijen,  Kram
Geel HVC’10: Boon

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl