Boons voorspelling komt uit
Interim-trainer Henk Boon kreeg toch gelijk. In een midweeks interview in AD-Waterweg had hij aangekondigd dat HVC’10 het zeker zou gaan redden. Die boute voorspelling maakte hij waar in de lastige uitwedstrijd tegen het al “uitgespeelde” Te Werve. Die ploeg bleef eigenlijk het hele seizoen last hebben van de KNVB-bekerwedstrijd tegen Ajax.

Door: Cees van der Pol

Zeven 100 % kansen
De 1-3 uitslag was volkomen terecht, maar had veel hoger moeten uitvallen. In de eerste helft kreeg HVC’10 maar liefst zeven 100 % kansen. Reurink, Dave Kram en de snel voor Rick Voskamp ingevallen Badr ben Mohammed wisten ze alle niet te benutten. Ook Te Werve kreeg twee goede mogelijkheden, waarvan er één op de paal belandde. Het werd daardoor een open wedstrijd met snelle aanvallen en toekijkende verdedigers. Bij Te Werve onderscheidde doelman Jay Veerman zich. De inzet van Jorno Reurink keerde hij namelijk op miraculeuze wijze.

Onnodig geel
Alleen scheidsrechter Cees Post uit Vlaardingen die voor rust nog redelijk leidde, gaf drie gele kaarten die gezien de sfeer van de wedstrijd beter op zak konden worden gehouden. Mocht de 0-0 stand dus bij rust een mirakel heten, na rust gingen alle remmen los. Al na twee minuten passeerde de linkerspits van Te Werve,  Ismael Blackshaw,  de Hoekse doelman Madern. Met enig geluk caramboleerde de bal na een botsing met de keeper  achter de doellijn en HVC’10 leek een lastig vervolg tegemoet te gaan.

Rug gerecht
Maar nee, deze keer rechtte het Hoekse elftal de rug en schiep zich vervolgens weer kans op kans. Het Haagse middenveld werd volledig overlopen. Na afloop gaf coach Huib van Oostrom Soede als een van de oorzaken de ramadan aan, waaraan maar liefst de helft van zijn team meedeed. In de warme voorjaarszon haakte het team inderdaad de kluts kwijt. Binnen één minuut scoorde HVC’10 twee keer. De gelijkmaker kwam op naam van Jorno Reurink die een fraaie pass mooi binnenschoof en de jonge clubtopscorer Dave Kram promoveerde een vlakke voorzet van Michael van den Bos naar 1-2. Te Werve geloofde het wel, maar had een eigenzinnige assistent langs de lijn staan die elke Hoekse aanval wegens buitenspel afvlagde. Hij maakte het erg bont, toen aanvoerder Michael van den Bos op avontuur ging, een pass naar zichzelf verstuurde  en dus nooit buitenspel kon staan. Dat scheidsrechter Post ook hierin trapte was een ongelooflijke blunder van , waarvoor geen enkel (slap) excuus na afloop gold.

Weer Dave Kram
De Haagse assistent-scheids kon de 1-3 echter niet tegenhouden, want na een schitterende aanval met Reurink en Michael van de Bos tikte Dave Kram opnieuw binnen. Hij is nu met 8 doelpunten clubtopscorer en zal dat dit seizoen ook blijven. Na weer een onterecht afgekeurde aanval via Robin van den Bos kregen hij de Rijswijkse keeper Jay Veerman het met elkaar aan de stok. De laatste ging zo uit zijn dak dat hij met drie man moest worden beetgehouden. Dank je wel, kon hij tegen de grensrechter zeggen. Dat hij geen rood kreeg was een wonder. Veerman was overigens met voorsprong de beste man van de thuisploeg. Post begreep wel dat hij beter meteen kon affluiten. Henk Boon glunderde. Als interim-coach is het hem gelukt het tij te keren, nadat Henk de Zeeuw na de verloren thuiswedstrijd tegen Soccer Boys opstapte. Diens hoop op een schokeffect is echter ook bewaarheid geworden. HVC’10 leek op tijd wakker geschud te zijn. Drie jaar geleden speelde de ploeg nog in de eerste klas. Hoewel de laatste reeks wedstrijden slechte uitslagen opleverde, is het natuurlijk niet meer dan normaal dat HVC’10 tweedeklasser bleef. Vlak voor Kerst stond de ploeg op de derde plaats met slechts twee punten achterstand. De nacompetitie voor de eerste klas  kwam al in het zicht. Gelukkig is de nacompetitie voor het handhaven van de tweedeklasstatus ook niet nodig geweest.
Opmerkelijk was ook de keuze van Boon voor de 40-jarige linkerverdediger Nillson van der Hoff. Hij was enkele jaren geleden afgezwaaid uit de hoofdmacht, maar was bereid zich nog een keer in te zetten voor HVC 1.  Hij speelde een betrouwbare partij.

Opstelling HVC’10
Madern,  J. van den Bos, Van der Hoff (86 Van Dijk)  Boon,  K. van den Bos, ,  M. van den Bos, Voskamp (20 Badr ben Mohammed),  Bouwhuis, Van der Est (R. van den Bos) , Kram, Reurink, 
Geel HVC’10: K. van den Bos, R. van den Bos, Badr ben Mohammed   


Het laatste nieuws:

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl