HVC’10 schittert eerste helft tegen Kagia

De trainer van Kagia  keek voor de wedstrijd met enige verbazing naar de opstelling van HVC’10 op het wedstrijdformulier. Er stond een heel ander team dan het team van enkele weken geleden in de uitwedstrijd tegen Kagia, toen Piet Boon met een B-team moest aantreden. Hij weigerde in maart gebruik te maken van de door de KNVB-afzegmogelijkheid vanwege corona. Tijdens de wedstrijd toen werden ook nog eens twee spelers ziek. De laatste weken is de afdeling fysio van de thuisclub druk bezig geweest om een aantal spelers  fit te krijgen voor het spannende competitie-einde. Dat lukt aardig, maar intussen heeft HVC’10 wel  vijf nederlagen geleden, die het  zicht op de nacompetitie sterk vertroebelden.

Kirill Slutskyy top
Wat het herstel  van Kirill Slutskyy voor HVC’10 betekent, bleek vooral in de eerste helft. Keer op keer flitste de buitenspeler langs Kagia-rechtsback Tom van Dijk. Slutskyy en  Jorno Reurink lieten zien hoe leuk voetbal kan zijn, als er niet geschoffeld wordt of als een assistent-scheids zijn normale taak doet. De vijf verdedigers van Kagia (dat niet wilde verliezen vanwege hun plaats op de ranglijst en het gevaar van nacompetitie) wisten niet waar ze het zoeken moesten.

Na twaalf minuten opende Kirill Slutskyy zelf vanaf links de score na een fraaie assist van Bouwhuis. (1-0) Daarna volgden kabarijke schoten van Daniël Storm en Thomas van der Bogt.   Het schot van Storm  werd in laatste instantie gekeerd door doelman Wijsman en dat  van Van der Bogt vloog net naast het doel. Van der Bogt die als ‘valse spits’ prima speelde, bereidde na een fout van dezelfde doelman het negende competitiedoelpunt van Jorno Reurink voor.(2-0)  En weer een paar minuten later knalde Thomas van der Bogt zelf  de 3-0 achter Wijsman. Kagia vreesde voor op dat moment een stevige  afgang, maar kon er gewoon niets tegenover zetten.  Alleen doelman Wijsman hield dapper stand. Voor rust  opnieuw bij een scherpe actie op de opnieuw doorgebroken Slutskyy.

Doelsaldo van belang
Met nadruk werd tijdens de rust in de Hoekse kleedkamer door Piet Boon gesproken over de situatie dat het doelsaldo na 24 wedstrijden wel eens van belang kan worden  in de tweestrijd met Westlandia om de vierde plaats. Door de extreme 12-0-overwinning van vorige week tegen Van Nispen zijn de Westlanders dichterbij gekomen.
De doelpuntenmachine van HVC’10 had nog genoeg kerosine: t.w. Slutskyy die  na tien minuten Mitchel Bouwhuis een niet te missen kans bood. Maar Wijsman keerde het schot van dichtbij toch in laatste instantie. Toen Slutskyy na een uur uit veiligheidsoverwegingen (de hamstring is nog teer) werd vervangen was de ziel uit de ploeg. De invaller kon niet brengen wat Slutskyy deed.

Uitspelen
HVC’10 besloot toen voor rustig uitspelen van de partij, kreeg nog twee mooie kansen voor Bouwhuis en één voor invaller Marlon van Minnen. Maar Wijsman hield stand. Toen Kagia doorkreeg dat Te Werve achterstond, waren hun zorgen ook voorbij. Ze blijven in de tweede klas.  Ze maakten het doelman Rowdy Janssen dan ook helemaal niet meer lastig. Maar hij deed wat hij moest doen.  Bovendien stak het centrale duo Glenn Boon en Kay van den Bos in de goede vorm van de laatste weken. Boon moest alleen oppassen voor zijn vijfde gele kaart, want de verder goed leidende scheids Kenneth  van Dijk uit Vlaardingen hield de kaarten in deze sportieve wedstrijd niet op zak,  Kagia is in deze tweede klas één van de ploegen met de minste opgelopen gele kaarten. Ook HVC’10 steekt gunstig af bij de andere clubs. Beide clubs zagen tot nu toe ook nog  geen rood. Kaarten waren derhalve ook niet echt noodzakelijk, al gingen de verdedigers Bogaards (HVC’10) en Tom van Dijk (Kagia) er beiden wel stevig in.

Competitievervalsing?
Na afloop hoorde men langs de kant dat de wedstrijd SVC’08-Westlandia wegens een ernstige blessure gestaakt was. De grote vraag is wanneer het restant van die belanghebbende partij wordt uitgespeeld. Beide ploegen kunnen namelijk profijt trekken uit een uitgespeelde en uitgestelde  wedstrijd na het komende weekeinde. SVC ’08 is in gevecht met Te Werve voor degradatie en HVC’08 strijdt om de vierde plaats met Westlandia. Het eerlijkste scenario zou zijn dat de wedstrijd a.s. Hemelvaartsdag  wordt afgemaakt. Wat de situatie nog ingewikkelder maakt is dat Westlandia a.s. zaterdag tegen Te Werve speelt. Maar de wegen van de KNVB zijn in zulke situaties ondoorgrondelijk.

Opstelling HVC’ 10: Janssen, Bogaards(79 Plooij), Boon, Van den Bos., Van Ooijen, Groothuizen, Storm, Reurink, Slutskyy (60. Kraan), Bouwhuis( 8.1 Van Minnen), Van der Bogt.
Scheidsrechter: Kenneth van Dijk (Vlaardingen)
Geel HVC’10: Bogaards

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl