HVC’10 verliest bizar duel tegen Berkel

HVC’10 had snode plannen om de uitwedstrijd tegen Berkel  te winnen. Het zocht revanche zeker vanwege het eerder dit jaar gespeelde en gestaakte  duel. Al na vijf minuten was het raak. Mitchell Bouwhuis gaf een fraaie voorzet en  Jorno Reurink gleed  vanaf links de openingstreffer binnen. Dat was een goed  begin, maar HVC’10  gaf kort daarna na twee verdedigingsblunders  heel simpel twee doelpunten  cadeau.  (1-2)

Fysiek stevig
Dat was een lelijke tegenvaller tegen een ploeg die het niet van techniek moet hebben. Daarbij was vooral Jorno Reurink het doelwit. Nummer 6 Leon Hulshof had daarvoor in ieder geval geel en later mogelijk rood kunnen krijgen, maar de zeer matig leidende  arbiter Thomas Groenendijk zei tegen trainer Piet Boon dat hij “zo’n gele kaart te vroeg voor de wedstrijd ” vond.  Het zag er een tijdje naar uit dat Reurink de wedstrijd moest verlaten en toen Boon zijn speler in bescherming wilde nemen, kreeg juist hij,.. jawel de eerste gele kaart van de partij.

Acht keer geel
Amateurspelers op  dit niveau  benutten dan prima de ruimte aan die ze krijgen . De eerste helft was alles toegestaan zonder in het boekje van Groenendijk  te komen.  In de tweede helft haalde de arbiter zijn schade in en uiteindelijk telde  hij tot acht keer geel,  over beide partijen verdeeld. Intussen had HVC’10 (dat in zijn sterkste opstelling speelde)  het initiatief genomen en dat resulteerde in drie kansen voor spits  Sil van Ooijen, die echter de matige keeper van Berkel niet kon passeren.  Ook de van dichtbij ingeschoten bal van Kyrill Slutskyy trof geen doel. HVC’10 had ook pech, dat Groenendijk geen strafschop zag in een  overtreding binnen zestien’. Boon schoot de wel toegekende vrije trap  in de muur.

Volop kansen voor HVC’10
Het fysieke voetbal van Berkel kostte drie wissels in de rust. HVC’10 rook nu zijn kansen, ging veel meer  naar voren spelen waarbij  Michael van den Bos veel beter speelde dan voor de rust.  De doelman van Berkel  moest drie keer op de lijn geassisteerd worden door een verdediger. Aan aanvallen dacht de thuisploeg al helemaal niet meer. Ineens scoorde HVC’10 binnen één minuut twee keer. Eerst  gaf Michael van den Bos een laatste zetje aan een inzet van Slutskyy en direct daarna  gaf Jorno Reurink de steekpass op Kyrill Slutskyy die makkelijk  2-3 liet aantekemen.

Sinterklaas
HVC’ 10  dacht op rozen te zitten  Er was nog een kwartier te spelen en  Berkel was rijp voor de sloop. Maar HVC’10  gaf opnieuw de  voorsprong weg als een goedmoedige  Sinterklaas aan de vooravond van zijn verjaardag. Opnieuw twee fouten na ‘dom balverlies’ betekenden in  de 85 en 86e minuut even zoveel doelpunten, waarna  tot ieders verassing de cijfers 4-3 op het scorebord prijkten. Berkel was echt de lachende derde. De druiven voor HVC’10 waren erg zuur.

Domme dingen
Piet Boon die zijn hart na afloop wel luchtte (het knetterde even in de kleedkamer): “Er was hier toch naar één ploeg die de overwinning verdiende. Ik wil de schuld nog niet eens bij die scheids leggen, omdat we zelf alle doelpunten weggaven. Waarom doen we zulke domme dingen bij zo’n mooie stand. Iets slimmer spelen en je haalt een gemakkelijke zege binnen.”

Opstelling HVC’10
Madern, J. van den Bos, Boon,  K. van den Bos, M. van den Bos  Storm., Smits, Bouwhuis,  Slutskyy, Van Ooijen, (79 Sterrenberg)  Reurink
Geel HVC’10: Piet Boon, (trainer) Boon, Bouwhuis, Reurink

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl