HVC’10 verliest punten tegen laagvlieger

In een door de straffe zuidwestenwind gehinderde thuiswedstrijd tegen hekkensluiter leed HVC’10 weer volkomen onnodig puntverlies.

Door: Cees van der Pol

Het had al twee 2-0 moeten staan (kansen gemist door Jorno Reurink en Robin van den Bos) toen TAVV in de zevende minuut scoorde. Tegen de wind in schoot middenvelder Kevin van Wijk van zeker dertig meter op het doel. Vincent Madern stond ver voor zijn doel, maar kon ook niet voorzien dat de bal ineens voor de doellijn naar beneden viel (0-1) Natuurlijk kon Henk de Zeeuw excuses aanvoeren. Zijn ploeg mist momenteel belangrijke pionnen als Leroy Smits, Jurgen Warbout en ’s morgens meldde ook Glenn Boon zich af. 

Alsof dat nog niet genoeg was, moest de Wateringse trainer al na 13 minuten afscheid nemen van Jorno Reurink die weer last kreeg van een oude bovenbeenblessure. Even daarvoor had de curieus leidende scheidsrechter Van der Maat het recht op een penalty van Reurink weggewuifd. Hij werd  op weg naar het doel in het strafschopgebied onderuit getikt. “Die centrale verdediger gaf het meteen toe: rood en een strafschop.”

Eigenwijze
Maar scheidsrechter Herwin van der Maat had besloten zijn eigen wedstrijd te fluiten. Hij had voor de assistenten ook zijn eigen vlaggetjes met pieptoon meegenomen.  Hij liet echter talloze keren zijn assistenten in de steek en in de kou staan. De assistent-scheids van TAVV verdiende dat zeker niet, want die deed ernstige pogingen om de eerlijkste vlaggenist van dit seizoen te worden. Niet dat zijn clubgenoten dat hem in dank afnamen.

Noodlot
Het duurde tot de 32e minuut voordat invaller Dave Kram een gelijkmaker binnen kon tikken. Hoewel de grensrechter niet had gevlagd, keurde Van der Maat het doelpunt toch af. Een minuut later benutte Kram wel een steekpass van Badr ben Mohammed. (1-1) Weer wat minuten later kon aanvoerder Michael van den Bos op Edwin Pieterse afgaan maar hij faalde jammerlijk door via de doelman naast te mikken. Als je niet scoort, valt een doelpunt bij voetbal aan de andere kant.

Tweede aanval van TAVV
Aan de tweede uitval van TAVV in de eerste helft en het tweede doelpunt ging een reeks van fouten vooraf. Mohammed verloor op het middenveld de bal, Leerdam liet zich simpel uitkappen en de voorzet van Jassine El Mariami  werd zwak gekeept  door Vincent Madern. Marijn van der Leeden kon gemakkelijk de slecht weggewerkte bal intikken.(1-2)  Vlak voor rust is zoiets dodelijk zeker, als je normaal gesproken met 3-0 moet voorstaan.

Windhaan
Wat er in de rust met arbiter Van der Maat  was gebeurd blijft een raadsel. Tien kilometer van Ter Aar wonend floot hij voor rust vrijwel alles in het voordeel van zijn streekgenoten. Na de doelwisseling wees hij bij alle  twijfelgevallen richting Hoek van Holland. Niet dat het ook maar iets uitmaakte.  TAVV trok zich namelijk met negen man voor het doel terug, maar als je hekkensluiter bent, mag dat natuurlijk.  De tweede helft was het spel op die manier daarom voor een echte voetballiefhebber niet om aan te zien. HVC’10 is het goede gevoel ook al weken kwijt. Het mopperende publiek kon zijn gevoelens naar hartenlust uiten.

Henk de Zeeuw ging va-banque spelen met vier aanvallers. Badr ben Mohammes (genoteerd voor de vijfde keer) werd vervangen door John Kraan die al een hele wedstrijd in het tweede had gespeeld. Voetballend kwam hij er daarom niet aan te pas, maar hij maakte wel oorlog. Ondanks alle inzet (vooral Kay van den Bos ging voorop in de strijd) bereikte het dwalende HVC’10 in eerste instantie weinig.

“Ze kunnen zo tot Sint Juttemis spelen maar scoren doen ze niet meer ”, verzuchtte een fervente supporter. Niettemin kregen Michael van den Bos en vooral Dave Kram fraaie kansen, maar beiden schoten naast het doel. De niet meer verwachte gelijkmaker viel toch nog in blessuretijd. John Kraan bleef rommelen en ineens lag de bal voor de voeten van aanvoerder Michael van den Bos. Die tikte van dichtbij de gelijkmaker (2-2) langs Edwin Pieterse. Dat was een flinke domper voor TAVV, dat zich al rijk gerekend had met drie punten. Nu bleef het op de laatste plaats hangen en is daardoor toch de gedoodverfde kandidaat om naar de derde klas te zakken.

In de chaotische laatste minuut van de blessuretijd hadden de bezoekers bij twee gevaarlijke corners nog de 2-3 winst kunnen pakken. Op miraculeuze wijze werd dat twee keer door Hoekse verdedigers voorkomen. Het zou ook teveel beloning zijn geweest voor het armoedige spel. Geen van de ploegen verdiende uiteindelijk de overwinning.

Opstelling HVC’10
Madern, Leerdam, J. van den Bos, K. van den Bos, Van Dijk, M. van den Bos, Voskamp, Badr ben Mohammed (70 John Kraan), Bouwhuis, Reurink,(13. Dave Kram)  R. van den Bos
Gele kaart: Badr ben Mohammed (geschorst)

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl