MVV’27 geeft Maasdijk pak op de broek

Maasland – In de bijna jaarlijkse derby tegen de buren van Maasdijk vond MVV 27 zijn herstel na het echec tegen Naaldwijk ’n week eerder. Daar lagen meerdere oorzaken aan ten grondslag. MVV 27 zat er nu fel op, zette veel werk om in daden en de bezoekers speelden eigenlijk Maasdijk-onwaardig. De formatie van trainer Richard Kraijenbosch speelde zwak en gaf in de verdediging erg veel ruimte weg. Het is wel te hopen dat het Maasdijk nog lukt weg te komen uit die onderste regionen, want deze onderlinge wedstrijden zijn toch te leuk om te moeten missen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jaap van Drunen uit Maasdam gaf MVV 27 de toon aan. Een combinatie tussen Erik van Geest en Haysam Aradelaziz werd door de laatste afgesloten met een schot in het zijnet.
Meer resultaat had een aanval waarbij Leon van Kersbergen en Haysam Aradelaziz als voorbereiders betrokken waren in de 16e minuut. Dennis Louter werd over links weggestuurd en rondde prima af (1-0).

De teams hadden, net als ’n week eerder, te maken met een harde wind die er voor zorgde dat de bal de meeste vreemde capriolen uithaalde. Het vroeg nogal wat concentratie van de 22 acteurs.
Met een half uur op de klok werd de stand verder opgevoerd. Erik van Geest stuurde Dennis Louter over de linkerkant weg en kreeg recht voor het doel de bal weer terug om af te drukken (2-0).
Een halve omhaal van Haysam Aradelaziz en pogingen van zowel Erik van Geest als Lourens van Rooijen had de ruststand een nog fraaier beeld kunnen geven. Bij die laatste mogelijkheid redde keeper Lars Veenman trouwens fraai.

Kennelijk had Maasdijk een flinke donderspeech ondervonden tijdens de pauze en pakte voor een korte periode het initiatief. Men wist ineens het Maaslandse doelgebied beter te vinden. Middenvelder Stef Bruinen leek van afstand in de zestien getorpedeerd te worden, maar de op korte afstand toekijkende arbiter wilde de fopduik niet belonen.

De 59e minuut werd de definitieve nekslag voor de bezoekers. Haysam Aradelaziz werd nagenoeg op de doellijn van Maasdijk teruggefloten wegens buitenspel. Goalie Lars Veenman gleed bij het nemen van de vrije trap onderuit en schoof de bal in de voeten van de Maaslandse spits die geen moeite had de stand op 3-0 te brengen.

Vervolgens kon MVV 27 doen wat het wilde. De van een hamstringblessure teruggekeerde Fred van Maaswaal lanceerde Leon van Kersbergen die eerder bij de bal was dan de Maasdijkse doelman, maar de paal keerde de bal waarna Lars Veenman deze alsnog in de handen kon sluiten. Weer Leon van Kersbergen (redding keeper), Dennis Louter (hard over) en Lars Kloet (bal op de lat) hadden het scorebord kunnen wijzigen. Eindelijk, in de 77e minuut, vond MVV 27 via Dennis Louter met links en via de paal in de verre hoek weer eens het net (4-0).

Acht minuten later kon Maasdijk de eretreffer vieren, maar werd dat niet al te uitbundig gedaan. Kirill Slutskyy schoot de bal vanuit een lastig hoek binnen (4-1). Het slotakkoord was echter voor de thuisclub en dat was een onderonsje van twee invallers. Fred van Maaswaal leverde de assist en Michael Berrevoets rondde af (5-1). Een mooie eindscore waarmee Maasdijk dus nog goed mee weg kwam, een prima teamprestatie derhalve.

De opstelling: Jari Boon, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Mike van Uffelen, Jaco Buynink, Leon van Kersbergen (Thijs de Vast), Erik van Geest (Michael Berrevoets), Jordi Lems (Fred van Maaswaal), Lourens van Rooijen, Haysam Aradelaziz en Dennis Louter.

Bron: MVV’27
Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl