HVC’10 zakt verder weg

Onder leiding van interim-trainer Henk Boon plakte HVC’10 een nieuwe nederlaag aan een  lange reeks vast. Een elftal dat vrijwel in dezelfde opstelling speelde als in de laatste wedstrijd van Henk de Zeeuw kon in Voorschoten tegen de koploper geen vuist maken. Het veldspel was in de eerste 45 minuten niet slechter dan dat van de thuisclub, maar die scoorde wel uit een van de weinige kansen die het creëerde. Een afstandsschot van aanvoerder Ronnie Verplancke werd nog gekeerd door doelman Madern en de paal, maar de terugspringende bal werd door Oalid Maatouch binnengetikt. De rest van de defensie stond erbij en keer ernaar.

Verder was nog het vermelden waar dat na een opstootje Voorschoten-speler Hamza Apaydin zich het minst kon beheersen en een trap uitdeelde die hem ongetwijfeld de rest van het seizoen en mogelijk de kampioenswedstrijd gaat kosten.

Maar zoals zo vaak kan een team niet profiteren van een man-meer-situatie. HVC’10 kreeg nog wel de eerste kans direct na rust (Bouwhuis) maar direct daarop kwam Voorschoten sterk terug. Madern en Voskamp konden nog een tweede treffer verhinderen. Nadat de laconiek leidende scheidsrechter Van Ekelenburg de thuisclub een strafschop schonk (Michael van den Bos tikte Peer van Paasen aan) die door aanvoerder Ronnie Plancke werd verzilverd, leek de wedstrijd definitief beslist. Voorschoten wilde niet meer en HVC’10 kon niet beter. Toch kwamen er aan beide zijden nog kleine kansen, maar de beide keepers deden hun werk goed. Toen ook HVC’10 wegens hands een strafschop kreeg (pas de tweede in het hele seizoen) die door Glenn Boon werd omgezet in een doelpunt, leek de thuisclub even te wankelen. Een minuut later knalde de naar voren gestuurde centrale verdediger Wesley van der Est nog een volley in handen van doelman Justin van Look. Bij Voorschoten kregen enkele spelers te kampen met de gevolgen van de ramadan en zijn moesten zich laten vervangen. Dat was o.a. het geval bij doelpuntenmaker Oualid Maatouch. Maar vervanger Nicky Guijt bleek geen verzwakking.

Opmerkelijk was verder nog het feit dat trainer Henk Boon zijn zoon Dennis liet invallen. Die heeft zeven jaar niet meer gespeeld, maar meldde zich twee weken geleden aan als lid.  Die kon in de laatste tien minuten echter geen potten breken. Sommige sprookjes lijken te mooi om waar te zijn. Wel maakte een andere invaller aan de kant van Voorschoten ’97 zijn faam nog waar. Nicky Guijt maakte uit weer een snelle counter de 3-1. De Hoekse spelers dropen weer weemoedig af. Aan de inzet had het deze keer niet gelegen, aan de kwaliteit des te meer.

De ploeg voetbalt zich zonder enig zelfvertrouwen het moeras van de nacompetitie in en of het dan in staat is het hoofd boven water te houden, mag ernstig betwijfeld worden. Het is een onbegrijpelijke situatie voor een club die met kerst nog dacht een goede kans op het kampioenschap te maken, en drie seizoen terug nog in de eerste klas speelde. Opmerkelijk feit is ook dat de trainer van Voorschoten ’97 (Andre Lourens) ondanks een succesvol seizoen (met een mogelijk kampioenschap) plaats moet maken voor een ander en dat hij vertrekt naar SV Honselersdijk. Daar maakte trainer Piet Boon de laatste jaren furore en hij moet omdat hij geen dispensatie krijgt weg bij de Westlandse club. En ja, die traint volgend haar HVC’10. Het kan allemaal raar lopen in het voetbalwereldje.

Opstelling HVC’10
Madern,  J. van den Bos, G. Boon,  K. van den Bos, Van Dijk (56 R. van den Bos) , Van der Est(82 D. Boon)   M. van den Bos, Voskamp,  Bouwhuis,  Kram, Reurink. 
Geel HVC’10: Jeffrey van den Bos

Door: Cees van der Pol


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl