Ijshockey: ProClass Lions moeten bekerwinst aan Ahoud Devils laten

DORDRECHT – Voor het team van coach Stefan Collard stond afgelopen vrijdag de eerste bekerwedstrijd op het programma. In een uitwedstrijd tegen de Ahoud Devils hield de Dordtse formatie in eerste instantie de wedstrijd lang evenwicht maar na drie periodes was het Nijmegen wat met 5-2 zegevierde.

Na de nederlaag van vorige week tegen Phantoms Deurne waren de ProClass Lions erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten en had daar al op geanticipeerd met de terugkeer van goalie Kevin Riedijk. Riedijk speelde afgelopen seizoen bij de Tilburg Trappers maar is nu weer herenigd met zijn broer Mitchell.

Pareren
Na 2 minuut 30 was het Nijmegen dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg : Goalie Fabian Schotel pareerde een schot van Devils speler Harrie Verdonschot. De wedstrijd ging daarna in een razend tempo verder. Na 10 minuut 20 was Willem Gloudemans voor Nijmegen wel succesvol en bracht daarmee de 1-0 op het scorebord, maar Dordrecht kwam toch nog op gelijke hoogte in de eerste periode: Valentijn Scheffe kreeg het doelpunt op zijn naam.

Tempo
De tweede periode begon zoals de eerste geëindigd was met heel veel tempo en strijd. De 2-1 viel uiteindelijk door een inzet van Tom Kokke. Ruim tien minuten later was het weer Nijmegen dat wist te scoren: Dave Stappershoef schoot de puck in het dak van de goal. Lang stond deze voorsprong niet op het bord, want Valentijn Scheffe werd diep gestuurd door Phillipe Boutrsgirgis en omspeelde daarna Devils goalie Jefrey Vermeulen. Met een 3-2 voor Nijmegen werd voor de tweede keer gerust.

Teller
Voor de ProClass Lions bleef daarna de teller op twee goals steken terwijl Nijmegenaar Mike Vedder de 4-2 maakte, gevolgd door de 5-2 door Harrie Verdonschot die via een empty netter de eindstand liet aantekenen.

Na afloop was coach Stefan Collard realistisch over de wedstrijd:” We hebben hard gewerkt en hadden geen geluk. Ook maakten we kleine foutjes. Daar bovenop misten wij Dion, Mitchell en Florian. Vanwege twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter hebben er veel van onze spelers toch weer vaak in de strafbank gezeten. Daardoor kregen wij twee powerplay  goals tegen. Op het einde heb ik de goalie nog van het ijs gehaald, maar we konden helaas niet meer scoren. Man off the match aan onze kant was verdiend Phillipe Boutrsgirgis. Volgende week dan maar de dubbel pakken!”

Komend weekend staat er voor de ProClass Lions een dubbele ontmoeting op de agenda: zaterdag 27 oktober speelt de Dordtse ploeg om 20.15 uur in Eindhoven tegen de Dolphin Kemphanen en de dag daarop staat om 20.15 uur de thuiswedstrijd tegen de Red Eagles uit Den Bosch op het programma.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord