proclass lions vs deurne 2

foto: Michel Sterrenberg

Zaterdagavond 3 oktober stond voor de ploeg uit Dordrecht de eerste thuiswedstrijd op het programma. In een wedstrijd waarin de Lions voortvarende van start ging zat het venijn in de tweede periode. Uiteindelijk resulteerde dat in een 1-6 nederlaag tegen de Belgische formatie.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog een voorval: Beiden team kwamen met donkere tenues op het ijs. De Belgen gingen uit van hun bondsregels, terwijl de Lions die van de NIJB hanteerde. Na overleg tussen de  betrokken partijen werd door de scheidsrechter besloten om toch van start te gaan.

De eerste periode begon lang niet verkeerd voor de thuisploeg: Na 10 minuten was het Tobie Colard die  op aangeven van Edgars Fridihsons en Floris Veenhuizen ongeveer 375 toeschouwers in vervoering bracht. Helaas bleef het bij dit doelpunt aan Dordtse zijde.

In de tweede periode was het viermaal de ploeg uit Antwerpen die ProClass Lions in mineur bracht. In de 23ste, 31ste, 36ste en 39ste minuut waren het respectievelijk Ben van den Bogaert, Niels Oerlemans, Jordi van den Locht en Richard Turner die een 1-0 achterstand naar een 1-4 voorsprong ombogen.

Vroeg in derde periode was het Lions-goalie Fabian Schotel die een verdere achterstand voorkwam: Hij stopte een penaltyshot. Daarna was het nog tweemaal Phantoms-speler Jens Theunis die in de 55ste en 58ste de einduitslag van 1-6 op het scorebord zette.

Door dit verlies zakt ProClass Lions naar de zesde plaats op de ranglijst van poule A. Komende vrijdag staat om 20.15 uur de uitwedstrijd tegen Ahoud Devils op het programma. Het betreft hier de eerste bekerwedstrijd van het seizoen voor het team van coach Stefan Collard.

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie