IJzersterk Sparta klimt linker rijtje in na zege op FC Groningen

GRONINGEN – In het hoge Noorden heeft Sparta goede zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. De Rotterdammers waren tegen FC Groningen eigenlijk gedurende het hele duel soeverein, maar moesten in de slotfase nog uitkijken om geen punten weg te geven: 1-2.

Sparta Rotterdam is sinds het vorige duel verzekerd van een extra jaar in de Eredivisie, maar de ploeg van Henk Fraser doet zelfs nog mee in de strijd voor Europees voetbal. Dit werd ook duidelijk in het duel tegen FC Groningen. Vanaf de eerste minuut was Sparta de beter voetballende ploeg en creëerden de Kasteelheren een aantal kansen. In eerste instantie was Laros Duarte dichtbij met een vrije trap en even later wist Abdou Harroui de score te openen. Het Spartaanse talent werd op het middenveld helemaal vrij gelaten en liet Padt met een mooie zwabberbal van 20 meter kansloos. Ook daarna was Sparta de betere en combineerde de ploeg er af en toe lustig op los, terwijl FC Groningen geen kansen wist te creëren.

Aan het begin van de tweede helft werd het spelbeeld iets anders en kwam FC Groningen enkele malen gevaarlijk voor het doel. Verder dan twee schoten buiten de palen kwamen de Noorderlingen echter niet. Daarna nam Sparta het heft weer in handen en dit leidde onder andere tot een doelpunt van Tommie Beugelsdijk. Na goed voorbereidend werk van Thy was de Hagenees in de rebound de scherpste. Sparta leek zo zeer onbedreigd af te gaan op een welverdiende zege, maar een ongelukkig moment van Beugelsdijk leidde de 1-2 in. Hierdoor werd het nog even spannend in de Euroborg, maar gelukkig voor Sparta miste Abraham een enorme kans in de slotfase. Daarom draait de ploeg uit Rotterdam West na vanmiddag nog volop mee in de strijd om Europees voetbal.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl