Jeff Stans (CWO): “Teamgevoel en conditie op orde houden”

Gisteren maakte het Kabinet bekend dat de amateursport voor minimaal vier weken wordt platgelegd. Dit om het Coronavirus met een zogeheten ‘grote hamer’ in te perken. Voor alle sporters is dit natuurlijk, na het abrupte einde van het seizoen 19/20, wederom een flinke streep door de rekening. Waterwegsport.nl peilde de reactie van de trainers.
Wat vinden zij van de beslissing en wordt de competitie überhaupt uitgespeeld. En nog natuurlijk hoe overbrug je deze periode, vol met onzekerheid als team. Jeff Stans zag in zijn eerste jaar als eindverantwoordelijke voor CWO zijn ploeg een mooie start beleven. De oefenmeester, die als speler van Helmond Sport wel ‘nog gewoon’ het veld in kan kijkt vooruit.

“De beslissing om de competitie stil te leggen word niet voor niets gemaakt en is misschien wel goed. Elke week in onzekerheid leven of de wedstrijd wel of niet doorgaat. ( door eventuele Corona besmettingen bij eigen club of tegenstander) Even pas op de plaats en daarna weer de draad oppakken.”

“Ik heb er alle vertrouwen in dat de competitie word uitgespeeld. Ik ben alleen wel benieuwd naar het schema (korte periode meer wedstrijden) interessant hoe we daar als trainer mee omgaan met het ook op periodiseren en voorbereiding omdat het nieuwe situatie is.”

“We gaan zo goed als zeker door trainen in kleine groepjes op 1,5 meter. Hoelang en hoevaak is een beetje afhankelijk van hoelang de situatie gaat duren. Maar positief blijven en in contact (telefonisch) met de spelers en ook onderling om teamgevoel en conditie op orde blijft.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl