Jeremy Hagestein (PPSC): ‘ontwikkeling individu sleutel tot succes’

Schiedam – PPSC-Oefenmeester Jer- emy Hagestein staat voor een nieuwe sportieve uitdaging. De 46-jarige Schiedammer hield lang de boot af omdat hij al jaren maar wat graag de jeugd van de Thurledeclub de fijne kneepjes van het voetbalvak bijleerde. Dit seizoen, na het vertrek van Henk Salari, achtte hijzelf de tijd echter rijp voor het hoofdtrainerschap en vormt hij samen met zijn assistenten Bert de Bru- in en Ron de Bruijn de nieuwe technis- che staf bij de club waar hijzelf ruim 10 jaar voor voetbalde. De eerste tekenen zijn, gezien de eerste resultaten van de Thurledebewoners, veelbelovend.

De visie die de oefenmeester, in het verleden als speler ook actief voor SVV en Fortuna Sittard, hanteert is meer dan duidelijk, “Ik ben een gepassioneerde trainer en bovenal een voetballiefhebber met de insteek om als trainer een andere beter te maken. Vanuit mijn achter- grond als afgestudeerd CIOS-student richt ik mij vooral op het ontwikkelen de kwaliteiten van het individu. Een goede trainer is in mijn ogen een mentor en geen standaard begeleider. Spelers hebben aandacht en individuele correctie nodig. Dit gecombineerd met een juiste structuur en het besef dat zelfvertrouwen een van de belangrijk- ste bouwstenen is om spelers optimaal te laten presteren, kom je tot een hoger niveau, “ is zijn indrukwekkende betoog.

Hagestein, die dit seizoen oefenmeester Henk Salari opvolgde, staat in zijn missie niet alleen, “Samen met mijn assistenten Ron de Bruijn en Bert de Bruin, 2e elftal trainer Sander van den Berg, keeperstrainer Frank de Ruiter en overige stafleden van PPSC gaan wij proberen deze gemiddeld jonge ploeg een fijn seizoen te laten beleven waar spelers zich goed en gewaardeerd voelen en waar ieder individu zal hard zal moet- en werken om een betere voetballer te worden.”

Tot een uitspraak of deze filosofie wel eens kan leiden tot een eventuele prijs voor de blauwhem- den laat de trainer zich niet verleiden, “Ik doe geen uitspraken voor wat betreft wij dit jaar wij in de stand zullen eindigen. Alle tegenstanders kunnen in de 4e klas van elkaar winnen of ver- liezen. De ploeg met de meeste voetbalkwalite- iten behoort theoretisch het hoogst te eindigen. Je weet dat ook andere factoren zoals blessures een seizoen kunnen bepalen. Wij gaan van week tot week bekijken hoe het proces zich ontwikkelt en zullen er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Als aan het einde van dit seizoen spelers, toeschouwers en overige betrokkenen genoten hebben, ben ik tevreden. Als dat samengaat met een hoge klassering is dit helemaal mooi.”

Dit is een artikel uit de spiksplinternieuwe Waterwegsport.nl krant ! Pik hem gratis op bij je vereniging of lees hem hieronder online ! (even klikken op de cover)

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl