Jesper Gudde nieuwe trainer VFC (zo)

Jesper Gudde is de nieuwe trainer van VFC (zo). Gudde volgt hiermee Ramond de Romph op die verkast naar Excelsior’20.

De hoofdpersoon zelf heeft zin in het avontuur bij de ploeg waar hij nu als speler actief is.

“Op dit moment werk ik als Manager Football bij SciSports. SciSports is een Football Data Intelligence bedrijf waarmee wij alle professionele voetbalclubs in de wereld kunnen helpen op het gebied van scouting. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf FFF opgezet samen met vrienden (Robin Hofman, Leon Krznaric, Mario Nijgh en Tim Gudde).

Op voetbalgebied heb ik de gehele jeudgopleiding bij Excelsior Maassluis doorlopen en 5 jaren in de A-selectie gespeeld. Daarna heb ik 4 jaar bij Zwaluwen gespeeld met een uitstapje van een jaar in de topklasse naar RVVH. Sinds dit jaar maak ik deel uit van de Zondagselectie van VFC.”

Op de vraag waarom Jesper nu de switch maakt naar trainer zegt hij het volgende:

“Fysiek gaat het allemaal niet meer even gemakkelijk met veel pijntjes en blessures. Afgelopen jaar heb ik mijn UEFA B cursus behaald. Het is dan ook voor mij een grote eer om mijn trainerscarrière te beginnen bij de grootste vereniging van de Waterweg. Ik zal nog wel blijven voetballen maar dan in de 7×7 FFF-eredivisie.

Ik wil mezelf verder ontwikkelen als trainer en in het leidinggeven aan een grote groep mensen. Ik hoop de groep mee te nemen mijn visie en werkwijze om de doelstelling van de club te bewerkstelligen.”

In totaal zijn er 13 aanmeldingen geweest voor de rol als hoofdtrainer. We hebben met 3 kandidaten gesprekken gevoerd. Alledrie de kandidaten hadden een goed verhaal. Jesper sprong er echter, ondanks zijn jonge leeftijd, boven uit met een helder en gedetailleerd verhaal.

Bert van Saus (bestuurslid Voetbaltechnische Zaken), die mede het traject begeleidde: “Een verhaal en visie waarvan wij denken dat dit een positieve bijdrage zal leveren aan de huidige spelersgroep. Ook zijn open houding ten aanzien van het doorstromen van eigen jeugd zien wij als iets positiefs voor VFC. Daarnaast kennen wij Jesper goed en weten we wat we aan hem zullen hebben. Kortom, we zijn blij dat we Jesper aan boord hebben.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl