Gehavend Sparta Rotterdam verliest op Het Kasteel

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam beleefde een vervelende zondagmiddag. De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser verloor op eigen veld met 1-2 van FC Groningen.

Sparta Rotterdam – FC Groningen is een wedstrijd waar je met z’n allen over praat op verjaardagen. De wedstrijd is goed voor minimaal een uur aan gespreksstof. Simpelweg omdat er zoveel verhalen over het duel te vertellen zijn. Te beginnen met de blessures. Zowel FC Groningen-oefenmeester Danny Buijs als Henk Fraser moesten al vroegtijdig ingrijpen. Bij de Rotterdammers moest Adil Auassar al binnen het half uur naar de kant met een kwetsuur, maar de Rotterdamse ziekenboeg stroomde tijdens het duel alsmaar voller. Ook Dante Rigo moest zich laten vervangen nadat hij in de blessuretijd van de eerste helft ongelukkig in botsing kwam met ploeggenoot Bart Vriends, die op zijn beurt de wedstrijd volmaakte met een tulband om zijn hoofd.

Sparta Rotterdam kwam er amper aan te pas in de eerste helft. Dat had echter heel anders kunnen zijn als Mohamed Rayhi al na een paar minuten een penalty had verzilverd. Doelman Sergio Padt was bij de les en stopte de slecht ingeschoten inzet van de aanvaller, die de geblesseerde Ragnar Ache mocht vervangen. Groningen was in de eerste helft heer en meester en kwam via Joel Asoro op een 0-1 voorsprong. Een paar minuten later was het oud-PSV’er Ramon Lundqvist die er 0-2 van maakte.

Na de rust kantelde de wedstrijd enigszins en kwam ook Sparta beter in het spel. Nadat Abdou Harroui door twee Groningers in het strafschopgebied werd neergelegd, kreeg Mohamed Rayhi de mogelijkheid om de Spartanen vanaf elf meter terug in de wedstrijd te brengen. Iets wat uiteindelijk ook lukte. Met een 1-2 stand op het scorebord was de spanning ineens terug in de wedstrijd.

De opleving was echter van zeer korte duur, want de Rotterdammers creëerden nauwelijks kansen meer in de slotfase. Zo bleef het op een winderig 1-2.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl