Jesper Gudde: “vertrouw op zelfdiscipline spelers”

Afgelopen week maakte het Kabinet bekend dat de amateursport voor minimaal vier weken wordt platgelegd. Dit om het Coronavirus met een zogeheten ‘grote hamer’ in te perken. Voor alle sporters is dit natuurlijk, na het abrupte einde van het seizoen 19/20, wederom een flinke streep door de rekening. Waterwegsport.nl peilde de reactie van de trainers.
Wat vinden zij van de beslissing en wordt de competitie überhaupt uitgespeeld. En nog natuurlijk hoe overbrug je deze periode vol met onzekerheid als team. Dit keer Jesper Gudde, bezig aan zijn eerste klus als eindverantwoordelijke bij de zondagvoetballers van VFC waarmee hij een met een tweede plek een meer dan goede start beleefde.

“Ik vind het een Onbegrijpelijke beslissing. Wel met 30 man in een binnenruimte, maar niet op een veld in de buitenlucht. Volgens mij is dat het enige wat ze zeker weten, is dat je buiten minder kans hebt op besmetting. En als je dan landelijk volledig het carpoolen verbiedt, kan iedereen gewoon door sporten wat goed is voor de algehele gezondheid”

“Ik ga er vanuit dat de competitie wordt afgemaakt. Maar ik hoop dat ze er wel doordeweekse wedstrijden van maken in plaats van in juni en juli doorspelen.”

“We hebben dinsdag een conditionele test gedaan en gaan per week 1 verplichte trainingsactiviteit doen als groep. Daarnaast gaan we met een deel van de selectie, die dat willen, andere sporten doen zoals Padel. Tenslotte vertrouw ik erop dat de spelers hun eigen conditie op peil houden, daar ben ik op dit moment enorm tevreden over. Zodra we weer mogen, starten we met dezelfde conditionele test om te kijken of er grote verschillen zijn.”


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl